van der Horst

F1 2020: Start begin juli en voorlopig 8 GP's

Charles Leclerc - Ferrari SF90
Charles Leclerc - Ferrari SF90
De Formule 1 heeft vandaag een aangepaste kalender voor het F1-seizoen 2020 aangekondigd. In een poging de gevolgen van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken, wordt er in eerste instantie gekeken naar een WK met acht Grote Prijzen op Europese bodem. De intentie bestaat evenwel die planning nog uit te breiden naar 15-18 manches. Zowel Oostenrijk als Groot-Brittannië staan tweemaal op de planning.
Nadat de ganse F1-karavaan naar Australië was getrokken om daar op het laatste moment... toch niet te racen, moet het seizoen 2020 nu beginnen in Oostenrijk op 5 juli - zonder publiek. Een week later volgt dan een tweede race op de Red Bull Ring onder de vlag van de 'Grote Prijs van Steiermark', waarna de F1-paddock richting buurland Hongarije trekt voor een manche op de Hungaroring, een week na de vorige GP.

Ambiance Monza
Ambiance Monza
Veertien dagen later tekent de F1 present op Silverstone, nog steeds zonder publiek, voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië en, een week later, de Formula 1 70th Anniversary Grand Prix. Een week later is het tijd voor Barcelona, veertien dagen later onze Belgische Grote Prijs en Monza besluit de voorlopige kalender in het eerste weekend van september. Wanneer er weer fans aanwezig mogen zijn bij de F1, is afwachten. Lege tribunes op circuits die traditioneel veel volk aantrekken, het zal alleszins wennen zijn...

De Grote Prijs van Nederland vindt dit jaar zoals gemeld definitief niet plaats. Na Europa zou de F1 naar het Oosten moeten trekken, om via de VS net voor Kerstmis in het Midden-Oosten te besluiten.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 2 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons