van der Horst

GP F1 in Spa bevestigd eind augustus

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
De organisatie van de Formule 1 Grote Prijs van België heeft vanochtend bevestigd dat de WK-manche in ons land wel degelijk zal plaatsvinden eind augustus, achter gesloten deuren. Een halve maand geleden kondigde de Waalse overheid al aan de intentie te hebben de wedstrijd te organiseren, ondanks het verbod op massa-evenementen tot eind augustus. Door de race achter gesloten deuren te houden, zou de organisatie voldoen aan de gezondheidsrichtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.
"Het behoud van dit evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de inspanning en de medewerking van de Waalse Regering, het Circuit van Spa-Francorchamps, de RACB, de FIA maar ook de FOM, aangezien deze Grote Prijs buiten het 'Promotor'-contract en zonder financiële bijdrage van het Waalse Gewest zal worden georganiseerd. Met dat nieuwe model kan het Circuit van Spa-Francorchamps, een belangrijke economische actor in Wallonië, de financiële gevolgen van deze historische crisis enigszins verzachten. De onderhandelde voorwaarden maken het ook mogelijk om de plaats van de Belgische Grote Prijs op de zeer gegeerde kalender van het Formule 1-wereldkampioenschap veilig te stellen, aangezien die een verlenging van ons huidige 'Promotor'-contract tot 2022 omvatten", aldus Vanessa Maes, CEO van Spa Grand Prix.

Volgens Waals minister van Economie Willy Borsus zou ook de financiële impact van een organisatie zonder ticketverkoop beperkt zijn; er waren immers al 165.000 toegangskaarten verkocht. "De organisatie zonder publiek is natuurlijk een teleurstelling voor de toeschouwers en een serieus verlies voor de regio in termen van economische inkomsten. Maar dankzij de voorwaarden die met de FOM werden overeengekomen, kan de Waalse regio het verlies beperken en wordt de Grote Prijs van 2021 en 2022 veiliggesteld."

Iedereen die al tickets gekocht heeft, kan via de website van de GP de toegangskaarten laten omboeken voor een ticket voor de editie 2021, of een terugbetaling aanvragen.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 2 juni 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons