van der Horst

Charles Leclerc volgend seizoen bij Ferrari?

Charles Leclerc - Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc - Alfa Romeo Sauber
Volgens het Britse Autosport magazine is Scuderia Ferrari klaar om Kimi Räikkönen eind dit seizoen te vervangen door de talentvolle Charles Leclerc. De Monegask zou vanaf 2019 de nieuwe ploegmaat kunnen worden van meervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Volgens de Britse mediagroep overwoog Ferrari om de 37-jarige Fin te vervangen door huidig Red Bull-coureur Daniel Ricciardo, wiens contract eind dit seizoen ook afloopt. Maar die keuze werd van de baan geveegd omdat de gage van de Australiër, in combinatie met die van Vettel, te hoog ligt.
Kimi Raikkonen - Ferrari
Kimi Raikkonen - Ferrari
Een officiële beslssing is er echter nog niet, maar volgens het Britse Autosport overweegt Maranello de promotie van de 20-jarige Leclerc. Räikkönen, de laatste wereldkampioen van Ferrari, maakte dit seizoen een sterke start met maar liefst drie podiumplaatsen in de eerste vier wedstrijden. Tijdens de laatste twee races viel hij naast het podium, terwijl Vettel een tweede plaats en een zege wist te scoren, met de leidersplaats in het kampioenschap als gevolg.

Leclerc is toe aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport en scoorde met de niet-competitieve Sauber punten tijdens drie van de laatste vier races.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 21 juni 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons