van der Horst

F1 Kortnieuws: Personeelswijzigingen bij Force India en Williams

Williams FW41
Williams FW41
Het heeft er alle schijn van dat het Formule 1-team van Williams zich momenteel in een crisis bevindt. Nadat eerder deze maand hoofdontwerper Ed Wood al vertrok bij de Britse renstal, doken er deze week in verschillende media berichten op over het opstappen van Dirk de Beer, het hoofd van de aerodynamica-afdeling. De Zuid-Afrikaan kwam begin 2017 over van Ferrari om de formatie uit Grove te versterken.
Robert Kubica - Williams
Robert Kubica - Williams
Williams, het roemrijke team dat in totaal 114 overwinningen behaalde in de eredivisie van de autosport maakt een beroerde start van het seizoen door. Na zes wedstrijden draagt de Britse equipe de rode lantaarn in het constructeurskampioenschap met een schamele vier punten. Bovendien liet de ervaren reserverijder Robert Kubica zich niet al te lovend uit over de F1-bolide van 2018 tijdens de vrijdagochtendsessie van de GP van Spanje. “Ik schaamde me toen ik in de auto zat”, vertelde de eenmalige F1-winnaar tegenover SkyF1. “Het was zo moeilijk en op sommige punten waren we zo langzaam. We konden echt niet beter”. De Beer had een belangrijk aandeel in het ontwerp van de FW41. “Williams kan bevestigen dat Dirk de Beer per direct zijn functie als hoofd van de aerodynamica-afdeling heeft opgezegd”, zo meldt het team in een verklaring. “Het team wil Dirk bedanken voor al het werk van het afgelopen jaar en wenst hem het beste voor de toekomst. Doug McKiernan, eerder dit jaar overgekomen van Mclaren, is vanaf heden verantwoordelijk voor de aerodynamica en het ontwerp van de bolide terwijl Dave Wheather het nieuwe hoofd van de aerodynamica-afdeling wordt”, aldus het geplaagde Williams F1-team.

Esteban Ocon - Force India
Esteban Ocon - Force India
Ook bij Force India kwam het tot een personeelswijziging deze week. Donderdag verklaarde Vijay Mallya tegenover Autosport.com zich te zullen terugtreden als directeur van het Force India Formule 1-team. De 62-jarige mede-eigenaar van Force India was jarenlang als teambaas van de Indiase renstal actief, totdat een strafrechtelijk onderzoek namens de autoriteiten uit India zijn werkzaamheden de afgelopen jaren bemoeilijkte. De zakenman wordt in eigen land beschuldigd van grootschalige fraude en kan na een uitspraak van de rechter zijn nieuwe thuisland Groot-Brittannië niet meer verlaten zonder te worden uitgeleverd aan India. Mallya draagt zijn zoon Siddarth voor om zijn takenpakket binnen het team over te nemen. Ook verwees hij de geruchten rond een eventuele verkoop van het team naar het rijk der fabelen. “Geruchten blijven de rondgang doen en mensen praten en praten”, aldus de Indiase zakenman tegenover Autosport.com. “De financiële situatie van het team, of ik het nu verkoop of niet, blijft de gemoederen al enige jaren bezighouden in de Formule 1-paddock. Het belangrijkste is dat we ons blijven concentreren om het beste uit de auto te halen en het binnenslepen van meer sponsoren voor het team”.

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Formule 1 op zaterdag 2 juni 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons