van der Horst

F3: Hungaroring: Ticktum eenmaal, Ahmed tweemaal

Enaam Ahmed - Hitech
Enaam Ahmed - Hitech
Dit weekend was het FIA F3 European Championship op de Hungaroring toe aan zijn tweede manche. Drie wedstrijden werden er betwist in het kader van het DTM weekend aldaar. Red Bull-junior rijder Dan Ticktum won gemakkelijk de eerste race, maar kende minder geluk in de beide andere races. Enaam Ahmed won die twee resterende wedstrijden, het waren tevens de eerste zeges in de Europese formule 3 voor Ahmed.
Daniel Ticktum - Motopark
Daniel Ticktum - Motopark
Vertrokken van op de pole domineerde Dan Ticktum (Motopark) de eerste wedstrijd van het weekend. Bij de start verloor hij wel even de leiding aan snelstarter Marcus Armstrong (Prema Theodore Racing), maar nog in de eerste ronde nestelde Ticktum zich opnieuw en nu definitief aan de leiding. Guanyu Zhou (Prema Theodore Racing) en Robert Schvartzman (Prema Theodore Racing) pakten de overige podiumplaatsen. Mick Schumacher (Prema Theodore Racing) finishte als vierde.

Ticktum stond alweer op pole bij de start van race 2, maar het was Enaam Ahmed (Hitech) die het beste weg kwam en zonder tegenstand naar de zege reed. Ticktum maakte enkele fouten en gaf uiteindelijk op. Marcus Armstrong pakte de tweede plaats, de laatste podiumplaats ging naar Alex Palou (Hitech).

Podium race 3 Hungaroring
Podium race 3 Hungaroring
Ahmed vertrok van op de pole bij de laatste race maar wist zich voorbij gestoken bij de start door alweer een goed gestarte Armstrong. Ahmed werkte zich al snel voorbij Armstrong maar bij het manoeuvre kwam Armstrong in aanraking met de wagen van Ticktum, voor Armstrong was de race voorbij. Ahmed won voor Ticktum en Mick Schumacher, die zijn eerste podium van het seizoen behaalde.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 5 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons