van der Horst

F4 France: Pau: Gilles Magnus driemaal op het podium

Gilles Magnus - Formule 4
Gilles Magnus - Formule 4
Antwerpenaar Gilles Magnus heeft in zijn tweede weekend in het Franse Formule 4 kampioenschap drie podiumplaatsen gepakt en dat in vier races. Magnus toonde in Pau dat hij snel progressie maakt en bij de volgende manche kan hij zeker meedingen voor de zege. Onze landgenoot staat nu derde in het kampioenschap na leider de Chinees Yifei Ye, die tweemaal won in Pau, en op een punt van Hugo Chevalier.
Gilles Magnus - Formule 4
Gilles Magnus - Formule 4
In de regen reed Magnus zaterdag de vierde tijd in de enige kwalificatiesessie. Op zaterdag stonden er ook al twee races op het programma, de eerste race werd op een natte omloop betwist wat inhalen zeer moeilijk maakte. Magnus verloor bij de start een plaatsje en bleef vijfde van een race die gewonnen werd door Javier Cobian. Ook voor de tweede race was de regen van de partij, op de natte omloop gingen verscheidene rijders in de fout waardoor onze landgenoot die een foutloze race reed, kon opklimmen tot de tweede plaats na Théo Coicaud.

Podium race 3 Pau
Podium race 3 Pau
Op zondag startte Magnus race 3 van op de vierde startplaats, twee van de rijders voor hem moesten de wedstrijd verlaten waardoor hij opnieuw als tweede over de lijn kwam ditmaal na Yifei Ye. Voor de vierde race was de piste eindelijk opgedroogd en kon er op slicks geracet worden. Magnus was goed weg maar kon het tempo van Yifei Ye en Kami Laliberté, die beiden hun tweede seizoen F4 rijden, niet volgen. Uiteindelijk werd hij derde en stond hij voor de derde maal dit weekend op het podium. Yifei Ye leidt het kampioenschap met ruime voorsprong, Magnus staat nu derde op een punt van Hugo Chevalier.

Gilles Magnus kijkt met tevredenheid terug op het weekend: "Ik heb me echt kunnen amuseren. Racen in deze smalle straten is echt indrukwekkend, en dat bovendien in het voorprogramma van de F3, voor meerdere tienduizenden toeschouwers. Ik zal er nu alles aan doen om de derde plek in het kampioenschap vast te houden. De volgende meeting vindt plaats in Lédenon, een circuit dat ik al ken. Maar eerst zal ik, volgend weekend in Paul Ricard, deelnemen aan een race van de Formula Renault 2.0 in het kader van de VdeV. Een uitstekende manier is dat om meer ervaring op te doen, want ik leer nog elke minuut bij."

Foto's: Renault Belgique Luxembourg
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 16 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grand Prix de Pau.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons