van der Horst

Fernando Alonso stopt met FIA WEC - Brendon Hartley aan boord

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso stopt na de 24 Uren van Le Mans met het FIA WEC-programma bij Toyota Gazoo Racing en daarmee blijken de berichten van de laatste weekend waarheid. De Spanjaard betwist dus komend weekend in Spa zijn voorlaatste FIA WEC-race, alvorens te starten in de 24 Heures du Mans - de race die hij vorig jaar nog won. Toyota trok Brendon Hartley aan, de Kiwi moet volgend jaar deel uitmaken van de rijderscombinaties, al is het nog niet duidelijk met wie hij het kuipje zal delen.
Fernando Alonso - Sébastien Buemi - Kazuki Nakajima
Fernando Alonso - Sébastien Buemi - Kazuki Nakajima
Wat Fernando Alonso gaat doen, is officieel nog niet geweten. Toyota meldt zelf dat de Spanjaard "nieuwe avonturen gaat beleven binnen de Toyota Gazoo Racing familie", waarmee een deelname aan de Dakar-rally als maar waarschijnlijker wordt. Een goede maand geleden testte de Spanjaard namelijk in Zuid-Afrika reeds een Hilux. "Le Mans winnen is één van de hoogtepunten in mijn carrière in mijn zoektocht naar de Triple Crown. [...]We hebben echter nog twee belangrijke races voor de boeg en we strijden nog voor de WEC wereldtitel. Ik zou dit super season graag besluiten door een nieuwe wereldtitel te vieren met de ganse Toyota Gazoo Racing familie", aldus Alonso die eerder dit jaar nog de 24 Uren van Daytona won.

Pierry Gasly en Brandon Hartley
Pierry Gasly en Brandon Hartley
Hartley kwam uiteraard eerder al aan de start in het FIA WEC, nadat hij maar liefst vier seizoenen de kleuren van Porsche verdedigde. In die tijd pakte hij naast twee wereldtitels ook de zege in de 24 Uren van Le Mans in 2017. Hartley zal dit jaar reeds plaatsnemen in de Toyota TS050 HYBRID, hij zal over iets meer dan één maand de testdag afwerken voor de Japanse constructeur.

Het FIA WEC seizoen 2019/2020 begint op 1 september in Silverstone en sluit af met de 24 Uren van Le Mans het jaar nadien.

Lees ook: Alonso duikt het zand in
Lees ook: Geen Alonso meer bij Toyota na Le Mans?
Lees ook: 24H Daytona: Alonso en co winnen memorabele editie - Vanthoor-broers zwemmen naar podium

Foto's: Racing International Photography & Toyota Motorsport GmbHDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 1 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons