van der Horst

Geen Alonso meer bij Toyota na Le Mans?

Fernando Alonso na zijn Le Mans-zege vorig jaar
Fernando Alonso na zijn Le Mans-zege vorig jaar
Vorig jaar stapte Fernando Alonso in bij Toyota om zijn droom te realiseren, namelijk het winnen van de 24 Heures du Mans. Dat lukte meteen bij zijn debuut in de Franse klassieker, en momenteel werkt de Spanjaard de rest van het FIA WEC Super Season af bij zijn huidige werkgever. Over twee weken komt hij voor de tweede maal in actie tijdens de WEC 6 Hours of Spa en aansluitend de seizoensfinale in Le Mans. Maar wat is de tweevoudige wereldkampioen daarna van plan?
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Alonso zit in een erg drukke periode en hij betwist eind mei ook de Indy 500. Autosport.com komt vandaag met het nieuws dat Toyota Motorsport zijn rijders voor volgend seizoen "op eerder korte termijn" wil bekendmaken. Het nieuwe FIA WEC-seizoen begint overigens al in september in Silverstone. Zoals u hier op Autosport.be al eerder kon lezen, staat de Spanjaard open voor deelname aan andere prestigieuze wedstrijden en, nog volgens autosport.com, zou Alonso's eerder relaxte visie op de toekomst niet stroken met die van Toyota, die zo snel mogelijk de rijdersbezettingen wil klaarhebben voor het seizoen 2019/2020. Als eventuele vervanger van Alonso zou Brendon Hartley alvast in beeld zijn.

Update 1 mei 2019

Lees ook: Fernando Alonso stopt met FIA WEC - Brendon Hartley aan boord

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 18 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons