van der Horst

Festival of Dreams: RedAnt Racing vol ambitie naar Porsche Carrera Cup Benelux-meeting in Hockenheim

Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Sam Dejonghe - RedAnt Racing
Volgend weekend wordt in het kader van het Festival of Dreams op de Duitse Hockenheimring de tweede meeting van de editie 2023 van de Porsche Carrera Cup Benelux afgewerkt. Omdat Ad Geerts en Luc Vanderfeesten er door professionele verplichtingen niet kunnen bij zijn, staan er deze keer twee Porsches 911 GT3 Cup (Type 992) van RedAnt Racing aan de start. Sam Dejonghe en Philippe Wils zijn vast van plan om zich in de kijker te rijden.
Om zich terdege op de races in Hockenheim voor te bereiden trokken Sam Dejonghe en Philippe Wils vorige dinsdag al naar de Duitse omloop, om er een doorgedreven testdag af te werken. Een testdag die duidelijk resultaten opleverde. “Het was heel leerrijk, zowel voor Sam als Philippe”, weet team manager Marc Goossens. “Ook al hebben ze allebei wel wat ervaring met het Duitse circuit: Sam reed hier vorig jaar ook al, en Philippe heeft hier al twee wedstrijden van langere adem gereden. Toch is het altijd handig om de huidige staat van het circuit wat aan de tand te voelen.”
 
“Voor een rijder als ik is wat Marc doet gewoonweg fantastisch”, vult Philippe Wils aan. “Tijdens de testsessies van de Duitse Carrera Cup nam hij Sam en mij mee langs het circuit, om te tonen waar er meer grip te vinden is. Zo kon ik onmiddellijk veel bijleren, wat zich nadien ook vertaalde in mijn rondetijden. Een topper, die kerel. Iedereen bij RedAnt Racing trouwens. Er heerst hier een heel familiale sfeer, en tegelijk gaat iedereen heel professioneel aan de slag. Dat geeft me een enorme energieboost. Ik moet toegeven, na onze derde plaats in de Belcar-race van afgelopen weekend zit ik een beetje op een wolkje. Ik hoop dat ik die lijn in Hockenheim kan doortrekken.”
 
Philippe Wils - RedAnt Racing
Philippe Wils - RedAnt Racing
“Philippe moet in staat zijn om net zoals bij de openingsmeeting in Spa naar het podium in de AM-klasse te rijden”, aldus teameigenaar Bert Redant, die na de testdag in Hockenheim richting Monza reisde, om er dit weekend samen met een ander deel van de RedAnt-troepen de derde Europese manche van de 24H Series af te werken. “Het was een heel productieve testdag. Volgend weekend moet Sam zich net zoals in Spa vooral toeleggen op de rijders die het hele seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux zullen afwerken. Regelmatig presteren zou dit jaar wel eens heel belangrijk kunnen worden.”
 
“Alles staat of valt met goede kwalificaties”, aldus Sam Dejonghe, derde in de PRO-tussenstand. “Ik heb het wel voor de Hockenheimring, een snel circuit dat ook over enkele technische bochten beschikt. Vooral het begin van de stadionsectie, aan het eind van de ronde, kan bepalen of je een goede rondetijd neerzet. Maar door de hoge temperaturen – tijdens de testdag bedroeg de asfalttemperatuur 44 graden – hebben de banden hier een korte piek. Het zal kwestie worden om zo een kwalificatieronde goed in te delen, om ook aan het eind van de ronde nog over voldoende performante rubbers te beschikken.”
 
De races in Hockenheim worden op zaterdag (10u10) en zondag (10u50) verreden. Beide wedstrijden zijn live te volgen, via de Facebook-pagina of het Youtube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Benelux.

RedAnt RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 8 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons