van der Horst

FIA F3: Hockenheim: Antonio Giovinazzi is vicekampioen

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Met een zege in de tweede race heeft Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) zich verzekerd van de titel van vicekampioen formule 3. Felix Rosenqvist was al sinds de vorige manche in Le Mans zeker van de titel, de wedstrijden in Hockenheim moesten uitmaken wie de titel van vicekampioen toebedeeld kreeg. Met een zege in de tweede race verzekerde Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) zich van de tweede plaats in de eindstand. De eerste race werd gewonnen door de Canadees Lance Stroll (Prema Powerteam).
Prema Powerteam pakt volledig podium
Prema Powerteam pakt volledig podium
Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) kwam goed weg van op de eerste startplaats en nam de leiding van de wedstrijd. De Deen werd echter onmiddellijk aangevallen door zijn ploegmaat Lance Stroll die even later ook doorstootte naar de koppositie. De race werd echter onderbroken door een interventie van de safety car om toe te laten verschillende gestrande wagens weg te slepen. Bij de herstart behield Stroll de leiding maar Rosenqvist zou de tweede plaats nog kwijtspelen aan zijn teamgenoot Jake Dennis. Maximilian Günther finishte als vierde en zo gingen de vier eerste plaatsen naar het Italiaanse Prema Powerteam. Alexander Sims (HitechGP) legde beslag op de vijfde positie voor Antonio Giovinazzi.

Jake Dennis
Jake Dennis
Giovinazzi stond op pole voor de tweede race en de Italiaan en nestelde zich na de start op kop van de wedstrijd gevolgd door Dennis en Rosenqvist. Twee interventies van de safety car voor sorties van Alex Albon en Nabil Jeffri haalden het ritme uit de wedstrijd. Giovinazzi liet zich niet van de wijs brengen en behield de leiding tot aan de finish, achter hem wist Rosenqvist aanvankelijk nog Dennis te passeren maar de Brit kon net voor het einde van de wedstrijd de tweede plaats herpakken. Maximilian Günther werd vierde voor Alexander Sims, maar deze laatste verloor zijn vijfde plaats nadat bij de technische controle een onregelmatigheid aan de luchtrestrictor werd vastgesteld.

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 17 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons