van der Horst

Fia F3: Hockenheim: Rosenqvist, Giovinazzi en Dennis op pole

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Niet alleen het DTM rijdt dit weekend haar finale races op de Hockenheimring, ook het FIA F3 European Championship komt op het Duitse circuit voor een laatste maal dit jaar in actie. De startposities voor de drie races werden al op vrijdag bepaald. Felix Rosenqvist (Prema Powerteam), al zeker van de titel sinds de vorige manche, was de snelste man in de eerste kwalificatiesessie. Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) was dan weer de primus in de tweede sessie terwijl de pole voor race drie naar Jake Dennis (Prema Powerteam) ging.
Rosenqvist wil zijn seizoen in stijl afronden en toonde zich in de eerste kwalificatiesessie de snelste rijder van het veld met een rondetijd van 1:31.771. Zoals al bij eerdere races toonde het Prema Powerteam zich weer dominant, na Rosenqvist pakten teamgenoten Maximilian Günther, Lance Stroll en Jake Dennis de plaatsen twee tot en met vier.

Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
Antonio Giovinazzi - Jagonya Ayam with Carlin
In de tweede kwalificatie slaagde Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) er in om de Prema Powerteam armada te kloppen. Met een tijd van 1:32.089 bleef hij Dennis en Rosenqvist voor, tewijl Alexander Sims (HitechGP) een mooie vierde tijd liet optekenen. Jake Dennis liet de snelste tweede tijd opmeten en pakte daarmee de pole voor de derde race. Antonio Giovinazzi en Felix Rosenqvist maakten de top drie vol.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 17 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons