van der Horst

FIA F3: Hockenheim: Rosenqvist wint ook laatste race van het seizoen

Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Het FIA F3 European Championship 2015 kende deze zondag zijn slotrace met een derde wedstrijd op het circuit van Hockenheim. De zege ging naar de nieuwe kampioen Felix Rosenqvist (Prema Powerteam), die daarmee zijn dertiende overwinning van het seizoen boekte. De tweede plaats was voor Alex Albon (Signature), vicekampioen Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) kaapte de laatste podiumplek weg.
Weer eens speelde de safety car een hoofdrol in de laatste formule 3 race van het jaar, niet minder dan vier maal diende de wedstrijd onderbroken te worden alvorens de vlag viel onder de laatste safety car procedure. Rosenqvist had een betere start dan poleman Jake Dennis (Prema Powerteam) en nam direct de leiding van de race over. Het was Alex Albon die dan de Zweed onder druk kwam zetten alvorens de wedstrijd verscheidene malen diende onderbroken te worden. Uiteindelijk werd Rosenqvist tot winnaar uitgeroepen voor Albon, Giovinazzi, Alexander Sims (HitechGP) en Callum Illott (Carlin). Jake Dennis die op regenbanden was vertrokken viel op een opdrogende piste terug en werd pas zevende na Maximilian Günther (Prema Powerteam).

Foto: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 18 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons