van der Horst

FIA F3: Norisring: Leclerc en Albon verdelen de pole positions

Alexander Albon - Signature
Alexander Albon - Signature
Kampioenschapsleider Chales Leclerc vertrekt zaterdagmorgen van op de pole voor de eerste van de drie races voor het FIA F3 Europan Championship op de Norisring. In de tweede kwalificatie was Alex Albon de snelste man, hij schonk het Franse Signature zijn eerste pole sinds hun terugkeer naar de formule 3. Ook in de derde race, waarvoor de snelste tweede tijd bepalend was om de grid te bepalen, start Albon van de eerste rij.
  • G&A Motors Motorsport
Markus Pommer - Motopark
Markus Pommer - Motopark
Charles Leclerc (Van Amersfoort Racing) reed in de eerste kwalificatie op de 2,3 km lange Norisring een ronde  in 0.48.240, voldoende voor zijn derde pole dit jaar. Maximilian Günther (Mücke Motorsport), neemt morgen plaats naast de Monegask op de eerste rij. De tweede rij wordt gedeeld door  Alexander Albon (Signature) en Markus Pommer (Motopark). Felix Rosenqvist (Prema Powerteam) realiseerde de vijfde tijd.

Alexander Albon domineerde de tweede kwalificatiesessie en pakte de pole voor zowel de tweede als de derde race. Georges Russell (Carlin) start tweemaal van op de eerste rij naast Albon. In race twee vinden we achter de beide koplopers Leclerc, Jake Dennis (Prema Powerteam) en Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin). Voor race 3 werd de top vijf vervolledigd door Giovinazzi, Dennis en Leclerc.

Foto's: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 26 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons