van der Horst

FIA F3: Van Amersfoort Racing is klaar voor nieuw raceseizoen

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Met Max Verstappen als rijder schitterde Van Amersfoort in 2014 aan het firmament van het Europese Formule 3 kampioenschap. De Nederlandse rijder streed tot de laatste manche met Esteban Ocon om de titel, maar een motorwissel die hem driemaal naar achteraan op de grid verwees gooide roet in het eten en Verstappen moest genoegen nemen met het brons. Niettemin maakte de zoon van ex-Formule 1 rijder Jos Verstappen zulke indruk dat hij een stoeltje kreeg aangeboden bij het Scuderia Toro Rosso F1-team. Het zal dus voor Van Amersfoort Racing moeilijk worden om dit jaar beter te doen, maar het team mikt terug op de jeugd en engageerde twee piepjonge rijders om een gooi te doen naar de Europese F3 titel, Charles Leclerc en Alessio Lorandi.
Charles Leclerc - Fortec Motorsports
Charles Leclerc - Fortec Motorsports
De zeventienjarige Charles Leclerc eindigde in zijn debuutjaar in de autosport als tweede in de eindstand van het Zuid-Europese Formule Renault 2.0 ALPS kampioenschap achter de Nederlander Nyck de Vries. De Monegask nam ook deel aan verscheidene manches van de Formule Renault Eurocup. De Fransman bezit dus talent en wordt bovendien gemanaged door Nicolas Todt, zoon van FIA president Jean Todt.


De tweede rijder in het Formule 3-team is nog een jaar jonger, de Italiaan Alessio Lorandi was succesvol in de karting en maakt dit jaar zijn debuut in de autosport. Lorandi testte deze winter al voor Van Amersfoort Racing en was de snelste van het veld op het circuit van Valencia. Als de FIA zijn puntensysteem voor de F1 superlicentie behoudt zal geen van beide rijders echter na één jaar Formule 3 al kunnen overstappen naar de Formule 1 zoals Verstappen deed, de F3 titel levert immers niet voldoende punten op om de superlicentie te verkrijgen. Naast de Formule 3 zal Van Amersfoort Racing volgend jaar ook uitkomen in de nieuwe Duitse formule 4 serie.
 
Foto's: Niels Vaeck & WSR



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 15 januari 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons