van der Horst

Max Verstappen debuteert in 2015 op 17-jarige leeftijd bij Toro Rosso

Max Verstappen
Max Verstappen
Scuderia Toro Rosso maakte deze avond bekend dat het Nederlandse toptalent Max Verstappen, recent nog tot Red Bull Junior gepromoveerd, volgend jaar voor het team zal rijden in de Formule 1. De zestienjarige Verstappen neemt er de plaats in van Jean-Eric Vergne naast Daniil Kvyat, die dit jaar debuteerde in de Formule 1 bij Toro Rosso. Verstappen stapte deze winter over van de karting naar de Formule 3 en is momenteel in strijd met de Fransman Esteban Ocon voor de titel in het FIA F3 European Championship.
Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen werd nog maar net opgenomen in het Red Bull Junior Team en mocht recent nog testen met een Formule Renault 3.5. Er werd aangenomen dat hij volgend jaar in deze klasse zou uitkomen alhoewel zijn vader oud-F1 piloot Jos Verstappen liet weten dat een overstap naar de Formule 1 het uiteindelijke doel was. De aanwerving van Verstappen is een streep door de rekening van de Spanjaard Carlos Sainz Jr., de huidige leider in het Formule Renault 3.5 kampioenschap werd immers eerder dit jaar genoemd als toekomstig Toro Rosso rijder.  
 
Jos en Max Verstappen
Jos en Max Verstappen
Een dolgelukkige Max Verstappen liet weten: “Allereerst wil ik nogmaals mijn dank uitspreken aan Dr. Helmut Marko en Red Bull voor het in mij gestelde vertrouwen om mij in dit stadium van mijn carrière naar de Formule 1 te laten promoveren. Dat ik in 2015 met Scuderia Toro Rosso in de Formule 1 debuteer is een jongensdroom die uitkomt. Al sinds mijn zevende is het bereiken van de koningsklasse mijn doel geweest, dus nu dat eenmaal is verwezenlijkt, ben ik echt enorm blij. Er zijn een aantal personen die mij geholpen hebben en nog steeds achter me staan, die ik super wil bedanken. Voorop natuurlijk mijn vader Jos, die al die jaren dag en nacht voor me heeft klaargestaan. Dank voor het geloof in mijn talent van al mijn sponsoren die mij financieel, in deze toch moeilijke tijden, hebben ondersteund bij mijn eerste schreden in de autosport verder wil ik mijn manager Raymond Vermeulen bedanken voor de totstandkoming van deze overeenkomst. We hebben er met zijn allen enorm had voor gewerkt om de Formule 1 te bereiken en ik zal mijn uiterste best doen en alles geven om ook in deze hoogste autosportklasse succesvol te worden”

Jean-Eric Vergne - Toro Rosso STR8
Jean-Eric Vergne - Toro Rosso STR8
Toro Rosso manager Franz Tost bedankte Vergne voor de bewezen diensten en voegde er aan toe: “Met veel genoegen verwelkomen we Max in de Toro Rosso familie. Het is mooi om te zien hoe het Red Bull Junior Programma talentvolle jonge coureurs blijft vinden en hen de kans geeft de Formule 1 te betreden. We beschouwen Max als een van de meest vakkundige jonge coureurs van de nieuwe generatie en we denken dat hij de noodzakelijke volwassenheid en mentale kracht heeft om deze uitdaging succesvol aan te gaan. Dit jaar heeft hij al laten zien hoe goed hij omgaat met moeilijke omstandigheden. Met in het achterhoofd de gedachte dat Scuderia Toro Rosso is opgezet met het doel om jong talent van het Red Bull Junior Team de Formule 1 in te brengen en daar op te leiden, is het nu aan ons om Max een competitieve auto te bezorgen, waarmee hij zijn Formule 1-carrière zo goed mogelijk van start kan gaan.”

Foto's: Arne Simons, Niels Vaeck & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 18 augustus 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons