van der Horst

FIA F3: GP Pau: Poleposities voor Stroll, Russell en Lorandi

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Op een verregend circuit van Pau warden vrijdag de kwalificaties gehouden voor de GP de Pau F3. In het totaal worden er drie races verreden voor het FIA F3 European Championship. De poleposities viir deze races gingen naar Lance Stroll (Prema Powerteam), George Russell (Hitech GP) en Alessio Lorandi (Carlin).
Op dit smalle stratencircuit werden de kwalificaties verreden in twee groepen. Lance Stroll klokte de snelste tijd in de groep B in 1:21.832, George Russell was de snelste in groep A maar zijn tijd was langzamer dan die van Stroll waardoor de pole naar de Canadees gaat met de Brit naast hem op de eerste rij. Nick Cassidy (Prema Powerteam) en Ben Barnicoat (Hitech GP) delen de tweede startrij voor de eerste race.

George Russell - HitechGP
George Russell - HitechGP
Met een chrono van 1:21.281 was Russell de snelste piloot in de tweede kwalificatiesessie. Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) was dan weer de snelste in groep B en start de tweede race van op de tweede plaats. Daarachter wordt de tweede startrij voor race 2 ingenomen door Sérgio Sette Câmara (Motopark) en Lance Stroll. De grid voor de derde en laatste race wordt bepaald door de tweede snelste tijd die de rijders neerzetten in de tweede kwalificatie. Daarbij ging de pole naar Alessio Lorandi, die Lance Stroll, Sérgio Sette Câmara en Nick Cassidy voor bleef.

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 13 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grand Prix de Pau.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons