van der Horst

FIA F3: Pau: Twee zeges voor Hitech GP op zaterdag

George Russell - HitechGP
George Russell - HitechGP
Het Engelse Hitech GP heeft de twee eerste races van het FIA F3 European championship op de omloop van Pau gewonnen. Op een natte piste ging de zege in de eerste race naar Ben Barnicoat terwijl in de tweede wedstrijd de overwinning naar George Russell ging.
Podium race 1 Pau
Podium race 1 Pau
Lance Stroll (Prema Powerteam) die op de pole stond voor de eerste race kwam slecht weg bij de start en daarvan profiteerde Barnicoat om als leider de eerste ronde in te gaan gevolgd door Maximilian Günther (Prema Powerteam) en Nick Cassidy (Prema Powerteam). Barnicoat kon een kloof slaan op zijn achtervolgers maar die werd weer gedicht toen de safety car de baan op kwam na een sortie van Zhi Cong Li (Carlin). Bij de herstart kon Barnicoat de leiding behouden en reed alzo naar de zege. Achter de Brit ging Cassidy nog voorbij Gunther om alsnog als tweede over de lijn te komen. George Russell (Hitech GP) pakte de vierde plaats en werd in het klassement gevolgd door Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), Mikkel Jensen (Mücke Motorsport), Ryan Tveter (Carlin), Sergio Sette Camara (Motopark), Lance Stroll en Alessio Lorandi (Carlin).

Podium race 2 Pau
Podium race 2 Pau
George Russell won dan weer de tweede race, de Brit reed van start tot finish aan de leiding end at niettegenstaande verschillende interventies van de safety car. Sergio Sette Camara (Motopark) zette bij de start op de tweede plaats maar kon Russell nooit bedreigen. Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) pakte de derde plaats. Verder in de top vijf vonden we Lance Stroll (Prema Powerteam) en Ben Barnicoat (Hitech GP). Ralf Aron (Prema powerteam) werd zevende voor Anthoine Hubert (Van Amersfoort Racing), Mikkel Jensen (Mücke Motorsport), Joel Eriksson (Motopark) en Arjun Maini (ThreeBond with T-Sport).

Foto's: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grand Prix de Pau.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons