van der Horst

FIA F3: 21 deelnemers voor eerste manche op Paul Ricard

Deelnemersveld FIA F3 2016
Deelnemersveld FIA F3 2016
Dit weekend wordt de start gegeven van het FIA F3 European Championship op het circuit van Paul Ricard, waar de Formule 3 bolides de affiche delen met het WTCC en het ETCC. Slechts 21 wagens hebben zich gemeld voor deze eerste manche, een heel pak minder dan vorig jaar toen er regelmatig meer dan 30 eenzitters op de grid stonden. Maar ook F3 is duur geworden en steeds minder teams kunnen de financiën bijeen krijgen om op te boksen tegen de topteams als Prema Powerteam, Motopark of Van Amersfoort Racing. De FIA denkt er dan ook aan om volgend jaar terug nationale F3 kampioenschappen in te voeren om de kloof tussen de F4 en de huidige F3 te verkleinen.
Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Verleden jaar haalde Prema Powerteam de titel binnen met Felix Rosenqvist. Het Italiaanse team behoort nu opnieuw tot de favorieten en zet niet minder dan 4 wagens in voor Maximilian Günther, Lance Stroll, Ralf Aron en Nick Cassidy. De meeste tegenstand komt meer dan waarschijnlijk opnieuw van Van Amersfoort dat met Callum Ilott, Pedro Piquet, Anthoine Hubert en Harrison Newey over een zeer sterke rijdersbezetting kan beschikken. Ook Carlin en Motopark zetten ieder vier wagens in, Mücke Motorsport beperkt ditmaal zijn inspanningen tot een wagen voor Mikkel Jensen. Hitech GP houdt het op drie wagens, maar beschikt met Ben Barnicoat over een te geduchten kandidaat voor de zege.

De  twee kwalificaties worden op vrijdag verreden waarna de deelnemers drie races moeten betwisten, twee op zaterdag en één op zondag.

Foto's: FIA F3 European ChampionshipDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons