van der Horst

FIA F3: Alessio Lorandi wint de GP de Pau

Podium GP de Pau
Podium GP de Pau
Alessio Lorandi (Carlin) heeft zondag de derde race voor het FIA F3 European championship in de straten van Pau gewonnen en schreef alzo de GP de Pau op zijn naam. De Italiaan ging Lance Stroll (Prema Powerteam) en George Russell (HitechGP) vooraf. Lance Stroll verlaat de Franse stad als leider in de puntenstand.
In tegenstelling tot zaterdag, scheen de zon op zondag en kon de race in ideale omstandigheden plaatsvinden. Bij de start nam Lorandi, die van op de pole gestart was, onmiddellijk de leiding van de race. Achter hem reden Nick Cassidy (Prema Powerteam) en Sérgio Sette Câmara (Motopark) op elkaar en enkele achteropkomende rijders konden de twee gestrande bolides niet ontwijken. De safety car kwam direct in actie en neutraliseerde de race voor vijf ronden.

Alessio Lorandi - Carlin
Alessio Lorandi - Carlin
Lorandi behield de koppositie na de herstart met Lance Stroll op vinkenslag onder zijn achtervleugel. De twee konden wegrijden van de op de derde positie liggende George Russell, maar de posities zouden niet meer wijzigen tot aan de meet. De Brit mocht zich zelfs gelukkig achten dat hij de derde plaats kon behouden, want net voor het einde van de race kreeg hij te maken met een traag leeglopende band. Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) finishte als vierde voor Mikkel Jensen (Mücke Motorsport), Joel Eriksson (Motopark), Ryan Tveter (Carlin), Niko Kari (Motopark), Arjun Maini (ThreeBond with T-Sport) en Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing).

Foto's: FIA F3 European Championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grand Prix de Pau.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons