van der Horst

FIA F3: Pau: FIA ontzegt Nelson Piquet Jr. startrecht

Nelson Piquet Jr. - NEXTEV TCR
Nelson Piquet Jr. - NEXTEV TCR
Twee dagen geleden kon up op deze site lezen dat Nelson Piquet Jr het plan koesterde om dit weekend aan de start te komen van Pau Grand Prix F3 en dit 12 jaren na het behalen van de Britse formule 3 titel. De regerende Formula E kampioen wou zo team Carlin helpen bij het ontwikkelen van hun bolides. Vandaag volgde dan het bericht dat de zoon van F1 kampioen Nelson Piquet toch niet aan de start zal komen van de Formule 3 race in de straten van Pau. De FIA verbiedt immers de ervaren Braziliaan om uit te komen in een formule die zich richt op het opleiden van jonge talenten.
De FIA verdedigt zijn beslissing op basis dat het aanvaarden van Nelson Piquet Jr. aan de start van een Formule 3 race recht ingaat tegen de geest van het kampioenschap die er in bestaat jonge rijders te begeleiden op hun weg naar de Formule 1. In het reglement van de Formule 3 staat bovendien dat iedere aanvraag tot deelname eerst moet goedgekeurd worden door de FIA.

Pau 2015 - Jake Dennis
Pau 2015 - Jake Dennis
Piquet en Trevor Carlin zijn natuurlijk ontgoocheld over de beslissing van de FIA, de teamchef verwoordt het als volgt: “Het afwijzen van de deelname van Piquet Jr. aan de Grand Prix de Pau is slecht nieuws voor de organisatoren van het evenement die hierbij een van de attracties van het weekend verliezen. Ik ben mij er terdege van bewust dat de taak van de Formule 3 het opleiden van jonge piloten is, maar de deelname van Piquet zou een stimulans betekenen voor het kampioenschap en voor die jonge rijders. Rijden tegen een bekende piloot als Piquet motiveerde de vaste rijders van het kampioenschap, bovendien betrof het een eenmalig optreden.”

Foto: FIA Formula E & FIA F3 European championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 12 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grand Prix de Pau.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons