van der Horst

FIA F3: Pau: Nelson Piquet Jr keert na 12 jaar terug naar de formule 3

Nelson Piquet Jr
Nelson Piquet Jr
Oud-F1-rijder en regerend Formula E-kampioen Nelson Piquet Jr maakt een verrassend heroptreden in de Formule 3 ter gelegenheid van de Pau grand Prix later op de maand. Piquet neemt er het stuur van de vierde wagen van Carlin die in de eerste race door Raoul Hyman bemand werd. Piquet reed voor Carlin vorig jaar een race in de Indy Lights en werd nu ook bereid gevonden om het team te helpen bij het afstellen van de wagens. Piquet Jr werd in 2004 Brits Formule 3-kampioen alvorens de overstap te maken naar het Renault F1 team.
Piquet Jr beweert dat de ervaring van het racen in de straten van Pau ook van nut zal zijn voor zijn verdere Formule E seizoen, waar alle races plaatsvinden op stratencircuits. Opvallend is dat hij in Pau zal uitkomen tegenover zijn jongere broer Pedro die dit jaar zijn debuut maakt in de Formule 3.   

Foto: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 10 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grand Prix de Pau.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons