van der Horst

FIA F3: Prema Powerteam piloten domineren kwalificatie te Paul Ricard

Lance Stroll - Prema Powerteam
Lance Stroll - Prema Powerteam
Het Prema Powerteam heeft te Paul Ricard zijn favorietenrol onmiddellijk waar gemaakt. Het kampioenenteam kaapte de polepositie voor alle drie races weg, tweemaal met Maximilian Günther en eenmaal met Lance Stroll.
De eerste kwalificatiesessie werd verreden op een opdrogende piste en het was Lance Stroll (Prema Powerteam) die in die condities de snelste tijd liet optekenen. De Canadees was met een ronde in 1:24.209 net iets sneller dan zijn ploeggenoot Nick Cassidy. Niko Kari (Motopark) vertrekt bij de eerste race van op de derde plaats met naast hem George Russell (Hitech GP).

In de tweede droge kwalificatiesessie was Maximilian Günther (Prema Powerteam) de snelste man op de piste, de Duitser pakte de pole voor de zowel tweede als de derde race. Tweemaal deelt de Duitser de eerste startrij met George Russell (Hitech GP). Nick Cassidy komt tweemaal als derde aan de start.

Foto: FIA F3 European ChampionshipDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons