van der Horst

Nogaro: reacties na de hoofdrace

Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-3 Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-3 Nismo GT3
Het werd een geanimeerde race op Nogaro waarbij Belgian Audi Club Team WRT de hoofdrol speelde en initieel het volledige podium inpalmde. Na de race verloren Rast en Mayr-Melnhof hun overwinning aan de groene tafel, maar dat maakt de prestatie van het Belgische team er niet minder overtuigend om. Ook onze andere landgenoten, Kumpen, Ide en Reip lieten zich in positieve zin opmerken. Hierna volgen enkele reacties na de race, genoteerd voor de straffen bekend raakten.
  • Powercars
Niki Mayr-Melnhof – Belgian Audi Club Team WRT #12: Ik was blij dat de start achter de safety car gegeven werd, waardoor de risico’s meteen een pak minder groot waren. Ik slaagde er in om een gat te slaan op Sébastien Loeb en de Mercedes met startnummer #1. Daarna had ik een fantastische strijd met Loeb, waar ik echt 100% heb kunnen pushen.

René Rast – Belgian Audi Club Team WRT #12: Toen ik uit de pits kwam zat ik meteen voor de McLaren van Alvaro Parente, de volgende ronde tikte hij mij rond, het leek mij overduidelijk een fout van zijn kant aangezien ik de normale racingline volgde. Ik slaagde er in om terug te komen maar nog voor ik hem kon inhalen kreeg hij een drive trough  toebedeeld waardoor ik opeens de leiding in handen had. Ik bleef pushen omdat ik niet wist waar de tweede wagen precies zat. Niki Mayr-Melnhof heeft zeer goed gereden dit weekend, ik ben zeer tevreden met hem als teamgenoot, hij reed bijna altijd dezelfde rondetijden als ik. 

Frank Stippler – Belgian Audi Club Team WRT #13: Dit is een zeer mooi resultaat voor ons na een zeer moeilijke winter. Alles kwam uiteindelijk last minute nog in orde. Onze 1-2-3 is dan ook een mooi cadeau voor Vincent Vosse en de rest van het team die zo hard moeten werken hebben om hier vandaag te staan.
 
Edward Sandström – Belgian Audi Club Team WRT #13: Onze Audi was uitstekend vandaag, de balans was perfect en ik had dus zeker niet te klagen met de wagen die ik in handen kreeg na de pitstop. Ik had een mooi duel met de HTP-Charouz Mercedes #1. Dit resultaat is een mooie revanche na het resultaat van gisteren. Dit verschrikkelijk slechte weer ligt mij goed.

Stéphane Ortelli - Belgian Audi Club Team WRT #11: Ik had niets aan te merken op de wagen en dat bewees Laurens Vanthoor door de snelste raceronde neer te zetten. De laatste ronde was echt magisch. We moesten van ver komen en kregen dus veel verkeer voorgeschoteld dat we een voor een hebben ingehaald. Winnen lukte echter niet meer maar ik ben enorm blij met de derde plaats. Ik ben blij dat ik Laurens aan mijn zijde heb, we kennen elkaar heel goed en voelen elkaar perfect aan.

Laurens Vanthoor – Belgian Audi Club Team WRT #11: Ik was aan het roepen in de wagen alsof we wereldkampioen waren geworden, het is echt ongelooflijk om nog op het podium te eindigen. De laatste paar ronden heb ik nog 3 à 4 wagens ingehaald, wat een enorme kick gaf. Zoiets zou me op de Playstation niet eens gelukt zijn na 100 keer proberen. (nvdr. Verwijst naar sponsor EA/Need for speed). Ik heb me echt 110% geamuseerd. Mijn vertrouwen in de wagen was zeer groot. De moeilijke winter die we achter de rug hebben is nu zeker vergeten.

Maximilian Buhk – HTP Gravity Charouz Mercedes #1: Eerst en vooral mijn felicitaties aan WRT met hun 1-2-3, er was niets tegen te beginnen in deze zeer moeilijke en wisselende omstandigheden. Ik had in de openingsfase een grote marge op mijn achtervolgers, maar vervolgens verloren we veel tijd in pits. Mijn teamgenoot Alan Day heeft nog goed standgehouden, maar het podium glipte nog net uit onze handen.
 
Wolfgang Reip – Nissan GT Academy Team RJN #32: Mijn eerste weekend met de GT3 is redelijk goed verlopen. Tijdens de wedstrijd presteerde de wagen echter niet optimaal en miste ik wat vermogen. Op de lange rechte lijn moest ik steeds toekijken hoe andere deelnemers mij gewoon konden inhalen, zelfs de zusterwagen passeerde mij daar zonder problemen. Er is nog veel ruimte voor verbeteringen op de Nissan en ik heb veel bijgeleerd. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd op Monza in het kader van de BES om mijn leercurve verder te zetten.

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op maandag 1 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons