van der Horst

FIA GT World Cup opnieuw in Macau

FIA GT World Cup 2015 in Macau
FIA GT World Cup 2015 in Macau
Na de eerste editie van de GT World Cup eind november afgelopen jaar, besliste de internationale automobielfederatie FIA deze week dat er ook in 2016 een editie van de prestigieuze race zal plaatsvinden in Macau. Over het opzet van de Aziatische wedstrijd is nog niets geweten, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt er opnieuw geopteerd voor een formule waarbij verschillende constructeurs een beperkt aantal wagens mogen afvaardigen naast een reeks voorbehouden startnummers voor lokale deelnemers.
Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
Net als bij het cliché in het voetbal, wonnen afgelopen jaar ook de Duitsers nadat de zege in Macau naar Maro Engel als rijder en Mercedes als constructeur ging. In 2016 staat de race opnieuw geprogrammeerd in het weekend van 19 en 20 november. Nieuw voor dit jaar, is dat de FIA een gunningsproces zal opstarten om één bandenleverancier en één benzineleverancier aan te duiden.

Foto's: FIA GT World CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 6 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons