van der Horst

FIA Motorsport Games breidt uit naar 15 disciplines

Start GT Cup Race 1
Start GT Cup Race 1
Na de succesvolle eerste editie van de FIA Motorsport Games, duurde het niet lang voor er een tweede werd voorgesteld. Eind januari maakte SRO bekend dat deze tweede editie zal plaatsvinden van 23 tot en met 25 oktober in het zuiden van Frankrijk, met als uitvalsbasis het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Terwijl er al eerder bevestigd werd dat de zes disciplines van vorig jaar zeker terug aanwezig zijn, kregen we vandaag het bericht dat er dit jaar nog negen extra disciplines zullen toegevoegd worden. Daarnaast krijgen de reeds bestaande disciplines een make-over.
Manon Degotte
Manon Degotte
Van de huidige zes disciplines - F4 Cup, Drift Cup, Digital Cup, Touring Car Cup, Karting Slalom Cup en GT Cup - zijn het vooral de laatste twee die enkele wijzigingen ondergaan. Zo krijgt de huidige GT Cup een nieuwe naam: GT Relay. Deze klasse moet nog steeds voorbehouden blijven voor Pro-Am teams waarbij zilver de hoogste graad is voor de rijders. Dit jaar zijn echter ook de professionele GT-piloten welkom in de GT klasse op de "Olympische Spelen" voor motorsport. Zij gaan dan in een sprintvorm de strijd aan. Ook de karting krijgt een uitbreiding. Naast de gesmaakte (doch atypische) Karting Slalom, wordt nu ook een sprint- en endurance-gedeelte toegevoegd. De sprint is wel voorbehouden voor jongeren tussen 12 en 14 jaar, terwijl de endurance zal gaan tussen gemengde teams van drie personen.

Guillaume de Mévius - Citroën C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroën C3 R5
Naast deze uitbreidingen komen er ook wat nieuwigheden op ons af. Zo krijgt rally nu ook een prominente rol in de volgende editie. Er zal plaats zijn voor teams in wagens die vallen onder de Rally2 - beter bekend als de R5 - en Rally4 specificaties en ook Historic Rally wagens tussen de jaren 70 en begin jaren 80 zullen mee de show stelen. Als laatste rally-onderdeel zal er ook een Historic Regularity Rally worden afgehaspeld met ouder dan 1990. Als laatste staat Crosscar op het menu waar ook de jeugd aandacht krijgt. Daar zullen jongeren tussen 13 en 15 jaar het tegen elkaar opnemen in één en dezelfde wagen, terwijl er ook een seniorenkampioenschap zal afgewerkt worden. Met andere woorden: u zal ogen tekort komen tijdens het laatste weekend van oktober.

Foto's: FIA Motorsport Games - Gerd MoorsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 11 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport Games.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons