van der Horst

6H Bahrein: Porsche ook primus in VT3 – Audi wisselt opnieuw chassis

Porsche 919 Hybrid #14
Porsche 919 Hybrid #14
De Porsche 919 Hybrid #14 van Romain Dumas, Marc Lieb en Neel Jani was ook in de derde en laatste vrije training over 60 minuten het snelst. Hoewel de tijd van gisteravond niet verbeterd werd, was het verschil met de eerste achtervolger aanzienlijk, daar de Toyota TS040 #7 al bijna 1,2 seconde moest toegeven. De Porsche #20 liet de derde chrono optekenen, terwijl de Audi #2 de sessie eindigde in P4 (+1.960s). Opvallende was het nieuws dat er in het Audi kamp opnieuw een chassiswissel aan de gang was.
Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Nadat beide Audi’s in de aanloop naar dit weekend al een nieuwe monocoque kregen, was het de Audi R18 e-tron quattro #1 die voor de tweede maal helemaal uit elkaar moest gehaald worden. De oorzaak is evenwel nog niet geheel duidelijk. De wagen van Tom Kristensen, Loic Duval en Lucas Di Grassi komt vandaag niet meer in actie en zal dan ook de kwalificatie missen en als laatste starten.
 
LMP2 werd aangevoerd door de SMP Racing Oreca 03 #37 van Nic Minassian, terwijl de G-Drive Racing Ligier JS P2 die gisteren nog tweemaal de besttijd neerzette +0.114s moest toegeven en later in de sessie tot stilstand kwam naast de baan. In GTE-Pro was het opnieuw de AF Corse Ferrari #51 die de tabellen topte, terwijl in GTE-Am de Aston Martin hegemonie onaangetast blijft met ditmaal de #98 op kop.

--- UITSLAG DERDE VRIJE TRAINING 6H BAHRAIN (PDF) ---

Foto's: Porsche & AudiDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons