van der Horst

6H Bahrein: Audi moet beide chassis opnieuw opbouwen in race tegen de tijd

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
Meer dan Diesel, lijkt Audi chassis te verbruiken dit seizoen in het wereldkampioenschap uithouding... Alvorens het in Le Mans een zware crash meemaakte met Loic Duval en een schuiver in de regen met Marco Bonanomi, geraakte ook tijdens de seizoensopener in Silverstone beide wagens zwaar beschadigd. Vanwege dit laatste moest Audi Motorsport niet alleen voor het eerst ooit in een WEC-race puntenloos huiswaarts keren, maar ook tegen de volgende meeting in Spa 2 volledig nieuwe chassis opbouwen vanaf nul en dat naast de derde extra bolide die men voor het eerst in het seizoen inzette. Na een teleurstellende 6 Hours of Shanghai, ambieerde Audi in navolging van de laatste 2 edities opnieuw het podium in Bahrein dit weekend. Enkel, bij aankomst in Bahrein wachtte het merk met de vier ringen een onaangename verrassing....
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Het chassis van zowel de Audi R18 e-tron quattro #1 als dat van de bolide met startnummer 2 vertoonde namelijk schade en uit voorzorg besliste het Duitse merk om beide chassis te vervangen, zo meldt Motorsport-Total thans. Verder rijden met de huidige chassis' zou niet onmogelijk zijn, maar men wil bij Audi klaarblijkelijk geen enkel risico nemen. Hoewel een nieuw chassis dus aardig wat werk vereist, kan een fris chassis Audi misschien een streepje voor geven in de strijd om het kampioenschap waar het momenteel achterop hinkt ten opzichte van Toyota.

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Voor het heropbouwen van bolide #2, waarvan de rijders het hoogst geplaatst staan in de tussenstand om het kampioenschap, werd het reservechassis aangewend, maar Joest Racing moest voor wagen #1 beroep doen op een chassis dat diende te worden ingevlogen uit Duitsland richting de Perzische Golf. Met de eerste training op het menu rond kwart over drie lokale tijd wacht de troepen van Dr. Wolfgang Ullrich dus een titanenwerk.

Foto's: Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons