van der Horst

6H Bahrein: Porsche snelste in vrije trainingen

Porsche 919 Hybrid #14
Porsche 919 Hybrid #14
De Porsche 919 Hybrid #14 van Romain Dumas, Marc Lieb en Neel Jani heeft de snelste tijd neergezet tijdens de twee vrije trainingen op donderdag voor de FIA WEC manche te Bahrein. Het was Jani die in de nachtelijke tweede sessie over 90 minuten een 1:43.375 liet optekenen en daarmee overtuigend de concurrentie achter zich liet, met de Toyota TS040 #8 als dichtste achtervolger op +0.858s. De tweede Porsche vervolledigde de top 3 in de koelere en snellere avondsessie (+1.082s), terwijl beide Audi’s eindigden voor de Toyota #7, die al +2.520s moest toegeven.
G-Drive Racing - Ligier JSP2
G-Drive Racing - Ligier JSP2
Er was nochtans geen speld tussen de drie constructeurs te krijgen in de eerste vrije training, waar alle zes de fabriekswagens binnen de 0.909s bleven. Ondanks de 1-2 van Toyota gaf de eerste Porsche amper +0.063s toe, terwijl Audi op +0.110s volgde.  In LMP2 was het tweemaal de G-Drive Racing Ligier JSP2 van Roman Rusinov, Olivier Pla en Julien Canal die de tabellen aanvoerde voor de SMP Racing Oreca 03R #37 van het trio Ladygin/Shaitar/Ladygin.
 
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
In GTE-Pro lukte Aston Martin de snelste dagtijd, Darren Turner noteerde in de eerste sessie 1:59.087, terwijl de concurrentie duidelijk nog aan het slapen was en nog meer dan een seconde moest toegeven. De huidige BoP van de Aston Martin wordt dan ook in vraag gesteld. In de avondsessie was de AF Corse Ferrari #51 (Bruni/Vilander) de primus voor beide Porsches, doch de tijd van Turner hield stand.
 
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage V8
Opvallend was het feit dat de snelste GT vandaag uit de GTE-Am klasse kwam, daar Nicki Thiim in het donker een 1:58.440 realiseerde met de Deense Aston Martin, maar liefst een seconde sneller dan de Pro Ferrari van Bruni. ProSpeed Competition begon de dag rustig met de traagste tijd van de 27 deelnemers, maar de Belgische 991 RSR liet later op de dag de derde chrono optekenen in GTE-Am.

Morgen staan er nog een vrije training en de kwalificaties op het programma.

--- UITSLAG EERSTE VRIJE TRAINING FIA WEC BAHREIN (PDF) ---

--- UITSLAG TWEEDE VRIJE TRAINING FIA WEC BAHREIN (PDF) ---

Foto's: Porsche AG, G-Drive, AMR, WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons