van der Horst

Mexico: Lotterer voert Audi 1-2 aan in eerste vrije training

Audi R18
Audi R18
Andre Lotterer heeft de snelste tijd neergezet in de eerste officiële vrije training voor de FIA WEC 6H of Mexico. De halve Belg liet al vroeg in de sessie een 1:26.705 optekenen in de Audi R18 #7 en was daarmee de zusterwagen #8 van Loic Duval, Lucas Di Grassi and Oliver Jarvis 0.194s te snel af. Porsche volgde in derde en vierde stelling met de 919 Hybrid's, gevolgd door de Toyota TS050 Hybrid die na het forfait van Davidson enkel door Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima zal bestuurd worden. De Toyota #6 die zwaar crashte in de 'Collective Test' eerder op de dag kwam uiteraard niet in actie.
De Manor Oreca 05 Nissan #44 van Richard Bradley was primus in LMP2 met een 1:36.755, terwijl de wagen later in de sessie kampte met versnellingsbak problemen. Bradley ging de Tequila Patron ESM Ligier JS P2 Nissan van Ryan Dalziel en G-Drive Racing Oreca Nissan vooraf. Aston Martin Racing (GTE-Pro) en Gulf Racing (GTE-Am) voerden de GT-klassen aan.

--- UITSLAG FP1 6H MEXICO (PDF) ---

Foto: AudiSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 2 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Mexico City.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons