van der Horst

6H Spa: André Lotterer: "J.G. Mal-Voy kijkt naar ons met een brede glimlach"

André Lotterer
André Lotterer
André Lotterer won vandaag samen met teamgenoten Marcel Fässler en Benoît Tréluyer de 6 Hours of Spa en legde zo een perfect parcours af richting Le Mans. Daarenboven vestigden de Audi-rijders met 1232,7 afgelegde kilometers een nieuw afstandsrecord voor een 6H-race. Na afloop van de wedstrijd in de Ardennen toonde de drievoudig winnaar van Le Mans zich bijzonder opgetogen en stak daarbij zijn waardering voor zijn team en Audi in het algemeen niet onder stoelen of banken. De Duitse Belg droeg bovendien de zege op aan de recent overleden Jean-Gilbert Mal-Voy, "ik ben er zeker van dat hij trots op ons is."
  • Shopa
André Lotterer
André Lotterer
"Deze wedstrijd is nu verleden tijd, onze aandacht richten we nu volledig op de 24 Uren van Le Mans", zei André Lotterer. "Sowieso is het leuk dit onder de riem te hebben; al was het moeilijk verdiend. Het is niet zo dat we hier als favoriet aan de start verschenen of dat we de snelste waren. We hebben er echt hard voor gewerkt, dus dan voelt het nog beter om deze overwinning te behalen."

"Het ganse team, de mechaniekers, werkten er zeer hard voor; zelfs de nacht door. Er gebeurt ontzettend veel rond deze wagen en dat maakt het moeilijk. Dit resultaat is dus echt een geweldige beloning voor hen allemaal en daarnaast wil ik ook vermelden dat we deze overwinning willen opdragen aan onze vriend J.G. Mal-Voy. Hij was de voorzitter van de Belgian Audi Club en ik denk dat hij naar ons kijkt met een brede glimlach. Ik ben er zeker van dat hij trots op ons is", sloot Lotterer geëmotioneerd af.

Foto's: Vincent Wouters & Georges De Coster  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons