van der Horst

Mexico: Porsche neemt fakkel over van Audi met 1-2 in tweede training

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Aan het einde van de eerste dag van de FIA WEC-meeting in Mexico, is het Porsche dat de bovenhand heeft op groepsgenoot Audi. De Porsche 919 Hybrid van Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb was een kwartseconde sneller dan de zusterwagen over een rondje in de Autodromo Hermanos Rodriguez. De beide Audi R18's volgden op driekwart seconde, voor de eerste Toyota, het exemplaar met startnummer vijf. De zusterwagen kwam na de zware crash, zoals verwacht, niet in actie, maar zou gerepareerd moeten zijn tegen de derde vrije training.
Net voor de sessie had een regenbui de piste onder water gezet en de eerste chrono's waren dus niet echt representatief. Naarmate de piste opdroogde, gingen de tijden evenwel omlaag. Achter de fabrieks-LMP1's bleek aan het einde van het 90 minuten durende oefengalop wederom de Rebellion R-One primus, met een bonus van een dikke zeven tiende op de ByKolles CLM P1/01. De Zwitserse bolide moest wel vijf seconden toegeven op de snelste Porsche van de dag.

LMP2 was een kolfje naar de hand van de RGR Sport Ligier; de bolide van Gonzalez/Albuquerque/Senna was een luttele 23 duizendste sneller dan de Oreca's 05 van respectievelijk Rusinov/Rast/Brundle en Rao/Bradley/Diaz Guerra. Bij LMGTE-Pro zette Aston Martin de toon, al was Ferrari niet ver af. Het Deense exemplaar onder startnummer 95 van Nicki Thiim en Marco Sørensen hield de zusterwagen van Richie Stanaway en Darren Turner af met 72 duizendste, terwijl de Ferrari van Gianmaria Bruni en James Calado op vijf duizendste volgde! In GTE-Am was de Gulf Racing Porsche van Wainwright/Carroll/Barker in het voordeel, voor merkgenoten Abu Dhabi-Proton Racing (Al Qubaisi/Heinemeier Hansson/Long) en de Aston Martin (Dalla Lana/Lamy/Lauda).

Eenmaal werd de rode vlag bovengehaald toen enkele momenten voor het einde Shaitar zijn SMP Racing BR01 parkeerde op het circuit. Op vrijdag is er nog één vrije training, alvorens later op de dag de kwalificaties staan gepland.

--- Uitslag Vrije Training 2 FIA WEC Mexico 2016 (pdf) ---

Foto: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 2 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Mexico City.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons