van der Horst

Fisker richting Extreme E?

Fisker Inc. Odyssey 21
Fisker Inc. Odyssey 21
Tot op heden hebben er al zeven teams zich gemeld voor de het debuutjaar van de Extreme E. Tot nu toe waren dit altijd klantenteams, die amper of geen link hebben met een constructeur. Daar komt binnenkort misschien verandering in, want volgens de organisatie zou Fisker Inc. er dicht bij staan om als eerste echte constructeur in het kampioenschap te stappen.
Fisker Inc. is een Amerikaanse constructeur die opgestart werd in 2005 en sindsdien maar één doel heeft: duurzame mobiliteit creeëren. Het heeft bovendien met de Fisker Ocean al een wagen die tevens goed zou passen in het Extreme E kampioenschap. Deze SUV zou puur op zonne-energie rijden en zal een interieur hebben van veganistisch en recycleerbaar materiaal, al is deze bolide pas beschikbaar in 2022.

Tot op heden zouden de gesprekken de goede richting uitgaan om Fisker binnen te halen als fabrieksteam. In ieder geval opent het de deur naar andere constructeurs die zich volop inzetten in EV-technologie en het lijkt of de Extreme E nu al dezelfde succesvolle weg opgaat als de Formule E.

Foto: Extreme ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op maandag 27 juli 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons