van der Horst

Flinke Belgische delegatie in Porsche-race bij 24H Le Mans

Gilles Smits - Speedlover
Gilles Smits - Speedlover
De organisatoren van de Porsche Sprint Challenge France, de nieuwe naam van de Porsche Motorsport Cup Series, kunnen in hun eerste seizoen meteen uitpakken met een flinke krachttoer. De Franse tegenhanger van de Porsche Sprint Challenge Benelux betwist volgende week namelijk een race, buiten kampioenschap, op het mythische circuit van Le Mans. Gezien de wedstrijd wordt verreden in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans, kunnen de deelnemers bovendien gebruikmaken van het grote, 13.626 km lange, circuit en op de startlijst treffen we ook heel wat landgenoten aan.
De Belgische inbreng op de voorlopige deelnemerslijst wordt in hoofdzaak verzorgd door twee teams: 911 Impact Racing en SpeedLover. Het Waalse team zet maar liefst vijf exemplaren in van de Porsche 911 GT3 Cup type 991 mk. 2, met daarnaast ook een 911 GT3-R. Onder meer onze landgenoot Michael De Cock neemt het stuur van één van de Cup-bolides. De troepen van André Van Hoof schuiven van hun kant vier 991.2's naar voor, met één exemplaar gereserveerd voor de onvermijdelijke John De Wilde, naast een voor Wim Meulders, Pierre-Yves Paque en de kloeke Amerikaanse zeventiger (!) Dominqiue Bastien. Naast voornoemde twee teams, tekent ook Arthur Rasse, zoon van Gregory, de broer van John Rasse, present met een wagen die ingeschreven is onder "Team Rasse".

Vier jaar geleden werkte ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de voorloper van de Porsche Carrera Cup Benelux, een race af op het grote circuit in Le Mans. Toen won Ayhancan Güven de Benelux-klasse, gevolgd door Speedlover-rijder Yannick Hoogaars en Pierre Piron. Dit jaar worden er in het totaal 60 Porsches verwacht en de deelnemers krijgen twee trainingen en een kwalificatie voorgeschoteld, alvorens op zaterdagvoormiddag de wedstrijd op het menu staat. Alle sessies duren drie kwartier, goed dus voor in het totaal drie uur actie op het Circuit de la Sarthe!

Foto: Porsche Sprint Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 17 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons