van der Horst

Ford, Citroën en Hyundai onthullen bestickering voor WRC 2015

M-Sport - Ford Fiesta RS WRC
M-Sport - Ford Fiesta RS WRC
De start van het wereldkampioenschap Rally 2015 nadert met rasse schreden en dus sijpelen er stilaan ook de eerste beelden door van de bestickering van de bolides voor het nieuwe seizoen. Nadat eerder M-Sport de livery van de Ford Fiesta RS WRC de wereld instuurde, was het vandaag de beurt aan Citroën en Hyundai om respectievelijk de nieuwste DS3 WRC en i20 WRC aan het brede publiek te tonen.
Citroën Racing - DS 3 WRC
Citroën Racing - DS 3 WRC
Leuk detail voor de oplettende kijker: op de achtergrond van de foto van de Ford Fiesta RS WRC kan je enkele kontjes zien van de potente Bentley Continental GT3, eveneens een bolide geprepareerd door de knappe koppen bij M-Sport. Ook bij Citroën zijn het de details die de aandacht trekken en dan voornamelijk de tinten en het gigantische getal 60 op de zijkant. Het Franse merk viert namelijk de zestigste verjaardag van de DS en grijpt die gelegenheid aan om de Citroën Total Abu Dhabi WRT DS 3 WRC's te tooien in een nieuw kleedje.

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Bij Hyundai, dat onder meer onze landgenoot Thierry Neuville en onze Noorderbuur Kevin Abbring in de rangen heeft, is er weinig veranderd ten opzichte van vorig seizoen. De grijze en rood-oranje tinten sieren nog steeds het koetswerk, waarbij ook Brits-Nederlandse pretroliumgigant Shell behouden bleef. Nieuw zijn de Hyundai-zusterbedrijven Mobis, WIA en Steel die terug te vinden zijn op de motorkap en verschillende andere plaatsen op de i20 WRC.

Als alles goed gaat, zullen de wagens in deze kleurstelling deelnemen aan de Rally van Monte Carlo welke volgende week reeds verreden wordt. Wereldkampioen Volkswagen, u bent aan zet!

Foto's: M-Sport, Citroën Racing & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op dinsdag 13 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons