van der Horst

Albon ook in 2020 naast Verstappen - Gasly en Kvyat bij Toro Rosso

Alex Albon - Red Bull Racing 2019
Alex Albon - Red Bull Racing 2019
Red Bull heeft zonet bekendgemaakt dat Alexander Albon ook volgend jaar aan de zijde van Max Verstappen zal rijden bij Red Bull Racing. Pierre Gasly, die dit jaar gedegradeerd werd van Red Bull Racing naar Scuderia Toro Rosso, mag ook komend seizoen bij Toro Rosso blijven, naast Daniil Kvyat.
Albon maakte pas begin dit jaar zijn debuut in de Formule 1 en startte bij Toro Rosso. Bij de Grote Prijs van België mocht hij al de overstap maken naar Red Bull Racing, ten koste van Pierre Gasly. Blijkbaar heeft de Thai bewezen dat hij snel genoeg is om ook in 2020 aan de zijde van Nederlander Verstappen te rijden.

Ook Toro Rosso, dat volgend jaar Alpha Tauri heet, doet ook verder met de huidige bezetting. Zowel Gasly als Kvyat werden in het verleden gepromoveerd van Toro Rosso naar grote broer Red Bull, maar werden ook allebei terug gedegradeerd. Zij krijgen dus nog een jaar respijt om te tonen wat ze kunnen. 

Het enige beschikbare zitje voor 2020 in de F1 is te vinden bij Williams. Daar wordt verwacht dat F2-rijder Nicholas Latifi aan de zijde van George Russell zal rijden.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op dinsdag 12 november 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons