van der Horst

Formule E-kalender zakt naar zestien races

Start 2023 Hyderabad E-Prix
Start 2023 Hyderabad E-Prix
Het komende seizoen in de Formule E bestaat niet uit zeventien, maar zestien wedstrijden. De reden is de terugtrekking van de Hyderabad E-Prix, zes weken voor het evenement zou plaatsvinden. De recente verkiezingen in de regio hebben de figuurlijke stekker uit de race getrokken.
Seizoen 10 van de Formule E zou de meest gevulde kalender ooit zijn met zeventien wedstrijden, maar uiteindelijk worden er daarvan maar zestien afgewerkt. De Hyderabad E-Prix, die over zes weken zou plaatsvinden, is namelijk officieel geschrapt. Na de succesvolle eerste race dit jaar, komt er dus voorlopig geen vervolg.

Aan de oorsprong liggen de recente politieke wijzigingen na de verkiezingen in de regio Telegana, waar Hyderabad onder valt. De nieuwe politieke instanties staan niet open voor de race en willen liever investeren in andere projecten. Zowel de organisatie van de race als een delegatie van de Formule E waren in onderhandelingen met de regionale regering, maar stootten op een negatieve respons.

Aangezien de race over zes weken georganiseerd zou worden, ziet het ernaar uit dat er geen vervanging zal gevonden worden. Nochtans heeft de Formule E ervaring met snelle vervangingen, toen vooral Marrakesh redder in nood speelde. Ditmaal lijkt dat niet het geval en zullen de teams en rijders een rustige maand februari beleven.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 december 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons