van der Horst

Formule Renault 1.6 NEC Junior: Spa: Overwinning voor Janneau Esmeijer - Max Defourny vijfde

Simon Mirguet - Provily Racing
Simon Mirguet - Provily Racing
De Nederlander Janneau Esmeijer heeft de eerste race voor het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap gewonnen die in het kader van de World Series by Renault plaatsvond op het circuit van Francorchamps. Janneau had zich al de pole toegeëigend en won ook de incidentrijke race. Anton de Pasquale startte na zijn overwinningen op Zandvoort als favoriet maar hij moest zich ditmaal tevreden stellen met de tweede plaats. Twee Belgen namen de start van de race, Max Defourny voltooide de wedstrijd op een mooie vijfde plaats en Simon Mirquet finishte als negende.
Janneau Esmeijer - Provily Racing
Janneau Esmeijer - Provily Racing
Esmeyer startte goed en slaagde er in om een voorsprong op te bouwen op de Pasquale maar in Combes ging het ook bij deze race mis. Marcel Lenerz en Larry ten Voorde reden er op elkaar en ook Joonas Lapalainen deelde in de brokken en kwetste zich aan de pols. De safety car neutraliseerde de race voor 3 ronden, waarna er nog slechts negen minuten te gaan waren. De posities wijzigden dan ook niet meer en Janneau Esmeijer (Provily Racing) won voor Anton de Pasquale (Lechner Racing School) en Paul Blomqvist (Trackstar). Zondag staat er een tweede race op het programma en opnieuw start Janneau Esmeijer van op de pole.

Uitslag race 1:

01. Janneau Esmeijer (Provily Racing)
02. Anton de Pasquale (Lechner Racing School)
03. Paul Blomqvist (Trackstar)
04. Florian Janits (Lechner Racing School)
05. Max Defourny (Lechner Racing School)
06. Oliver Söderström (Scuderia Nordica)
07. Pontus Fredericsson (Trackstar)
08. Ralf Aron (Scuderia Nordica)
09. Simon Mirguet (Provily Racing)
10. Lukas Sundahl (Sundahl Racing)

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zondag 1 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons