van der Horst

Foto's: Nieuwe rallycross piste in Spa krijgt vorm

Werken rallycross-piste Spa-Francorchamps
Werken rallycross-piste Spa-Francorchamps
Eind vorig jaar kon u op Autosport.be reeds lezen dat het FIA World RX Mettet verliet om naar Spa-Francorchamps te trekken. De manche op het Luikse circuit staat gepland in het weekend van 11 en 12 mei en daarmee realiseert men een relatief ongezien programma. Eén week eerder bezoekt namelijk het FIA WEC, ook al een officieel FIA-wereldkampioenschap, het mooiste circuit ter wereld en enkele maanden later volgt er met de Formule 1 het derde FIA-WK op een gesloten omloop. De voorbije weken deden er evenwel zeer negatieve geruchten de ronde over de toekomst van de WRX-manche in Spa, waarbij er zelfs de vraag werd gesteld of de manche nog zou plaatsvinden.
  • LTF
Werken rallycross-piste Spa-Francorchamps
Werken rallycross-piste Spa-Francorchamps
Eén ding is alvast zeker, de werken om de faciliteiten van het Circuit de Spa-Francorchamps aan te passen aan de noden van het World RX zijn alvast in volle gang. Het uitzicht van de zone aan de voet van de wereldberoemde Raidillon zal alvast nooit meer hetzelfde zijn. Dat is namelijk de locatie van het rallycross-parcours, dat eveneens een sectie op de Raidillon zal omvatten, en dus ging de vlakte danig op de schop. Foto's van de werken en het voorlopige uitzicht van de zone treft u aan bij deze tekst. Laat het aftellen alvast beginnen!

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op woensdag 27 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa World RX of Benelux.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons