van der Horst

Foto's: Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin presenteren Belcar-Porsche

PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
PK Carsport - Porsche 911 GT3 Cup
Op een druk bijgewoonde persconferentie in het twee jaar geleden geopende Porsche Centre Paal haalden Bert Longin, Anthony Kumpen en Tom Boonen vandaag het doek van hun nieuwe Porsche 911 GT3 Cup waarmee het trio het Belcar Endurance Championship 2018 zal aansnijden. De potente Duitse bolide moet het Vlaamse trio richting zeges in de Belcar en een eerste nationale titel voor Boonen op circuit stuwen.
Tom Boonen - Anthony Kumpen - Bert Longin
Tom Boonen - Anthony Kumpen - Bert Longin
Tom Boonen vertelt aan Autosport.be hoe hij uitkijkt naar zijn eerste volledige seizoen Belcar, "Ik heb afgelopen week voor de eerste keer echt kunnen testen met de Porsche en had wel een goed gevoel in de wagen. De Porsche rijdt helemaal anders dan eender welke wagen waar ik reeds mee op circuit racete. Ik ga wat tijd nodig hebben om me aan te passen, zonder twijfel, maar de bedoeling is om gestaag punten te pakken en er volledig te staan tegen de 24 Hours of Zolder. De competitie op de zopas vrijgegeven deelnemerslijst oogt indrukwekkend, dus het wordt een kwestie van geen steken te laten vallen."

Lees ook: Tom Boonen met Bert Longin en Anthony Kumpen in Porsche voor de titel
Lees ook: Meer dan dertig wagens voor Belcar in 2018 (+ Deelnemerslijst)

Tom Boonen - Bert Longin
Tom Boonen - Bert Longin
Ouderdomsdeken Bert Longin sprong Boonen bij in zijn analyse. "Ook voor Anthony en mij zal het aanpassen worden, maar we kijken vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen en mikken op de Belgische titel. Ik heb veel vertrouwen in de prestaties van Tom, want tijdens de testen die we afwerkten, kwam duidelijk naar boven dat hij over een zeer goede wagenbeheersing beschikt. Het gevoel in de wagen is goed, dus nu is het een kwestie van dat om te zetten in prestaties."
 
Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 30 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons