van der Horst

Tom Boonen met Bert Longin en Anthony Kumpen in Porsche voor de titel

Bert Longin, Tom Boonen & Anthony Kumpen
Bert Longin, Tom Boonen & Anthony Kumpen
Vandaag hebben Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin hun plannen voor het Belcar Endurance Championship 2018 wereldkundig gemaakt. Het trio treedt aan met een Porsche 991 Cup, betwist het volledige kampioenschap en ambieert niets minder dan de algemene titel. De keuze voor een Porsche is opvallend, want PK Carsport en Heinz Performance Hasselt waren in het verleden betrokken bij Wolf als distributeur voor de Benelux. Nog meer opmerkelijk is dat de Hasseltse formatie niet opteert voor een Porsche 991 van de laatste generatie, maar een ouder model. Een bewuste keuze, zo blijkt.
  • Shopa
PK Carsport Belcar team
PK Carsport Belcar team
"Onze ambitie is de titel en niets minder dan dat", vertelt Anthony Kumpen aan Autosport.be. "We hebben een mooi programma kunnen samenstellen met de steun van Norkring, TV Vlaanderen, EL Systems en Porsche Centre Paal. We kiezen bewust niet voor de Porsche 991 met 4L-motor omdat die in mijn ogen minder geschikt is voor endurance-racerij. We hebben bovendien een vergelijkende test gedaan (met de Porsche 991 MK1 n.v.d.r.) die die veronderstelling onderbouwt. Qua absolute snelheid gaan we, zeker in de korte wedstrijden, misschien de duimen moeten leggen voor de proto's, maar zeker tijdens de 24 Uren van Zolder moet de Porsche een uiterst betrouwbaar wapen vormen."

PK Carsport - Porsche 991
PK Carsport - Porsche 991
Opvallen zal de wagen zeker doen, getuige de niet-alledaagse kleurenstelling. "Het Belcar-kampioenschap heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar ik voel dat het terug de goede richting uit gaat", lacht Bert Longin in een gesprek met Autosport.be. "We hebben hard gewerkt om dit programma in elkaar te boksen, maar ik ben zeer blij dat het gelukt is. Dit doet me echt terugdenken aan het gevoel dat ik een tiental jaren geleden had. We gaan echter niet meerijden als veldvulling, laat dat duidelijk zijn. We willen de titel en niets minder dan dat. Bovendien krijgen we versterking van Tom Boonen en ook dat is uiteraard een schitterend perspectief."

Tom Boonen
Tom Boonen
De levende legende van de wielersport heeft de overstap naar de autosport goed verteerd en begint over enkele weken aan zijn eerste volledige seizoen. "Het Belcar Endurance Championship en de Nascar Whelen Euro Series worden komend seizoen de absolute prioriteit. In de Belcar is de titel in de GT-divisie een duidelijke ambitie, maar het zou natuurlijk ook leuk zijn om ook de algemene titel in de wacht te slepen. Door de specifieke puntentelling van het Belcar-kampioenschap hebben we dat laatste echter minder in de hand. De 24 Uur van Zolder heb ik met rood aangekruist in mijn agenda, want daar moeten we vanzelfsprekend veel punten scoren!"

Boonen beperkt zich in 2018 echter niet alleen tot die beide kampioenschappen. "Ik sta ook voor een programma met de Mercedes AMG GT4 van QSR (vermoedelijk in de 24H Series van Creventic, nvdr.) en ben daarnaast ook al zeker van een deelname aan de 25 Hours VW Fun Cup. In totaal zal ik zo minstens twaalf weekends op de circuits te zien zijn!"

Foto's: Niels Vaeck & PK Carsport 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 7 februari 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons