van der Horst

FR 2.0 NEC: Nulscore en zege voor Max Defourny in Monza

Max Defourny - R-Ace GP
Max Defourny - R-Ace GP
Op het circuit van Monza werden in het kader van het Blancpain GT weekend, de twee eerste races van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup verreden. In de eerste race kreeg onze landgenoot Max Defourny te kampen met problemen aan de versnellingsbak en eindigde helemaal achteraan. Een dag later verzilverde de Belg zijn pole positie met een klinkende zege. Defourny staat na het weekend op de vijfde plaats in het kampioenschap.
Max Defourny - R-Ace GP
Max Defourny - R-Ace GP
Dorian Boccolacci (Tech 1) rukte in de eerste ronde op van de derde naar de eerste plaats en de jonge Fransman zou de leiding in de eerste race niet meer afstaan. Achter Boccolacci was het de beurt aan Nikita Troitskiy (Fortec Motorsports) om voorbij het Josef Kaufmann Racing-duo Lando Norris en Jehan Daruvala te gaan, in deze volgorde kwamen ze ook over de finishlijn. Robert Shwartzman (Josef Kaufmann Racing) klopte af als vijfde voor de Tech 1 rijders Sacha Fenestraz en Gabriel Aubry. Max Defourny (R-ace GP) moest halfweg de race de pits opzoeken met technische kwelduivels aan de versnellingsbak. Uiteindelijk reed hij de race nog uit en werd hij als negentiende geklasseerd.

Max Defourny
Max Defourny
De zon scheen bij de start van de tweede race op zondag, Defourny startte van op de pole, ging als eerste door de eerste bocht en werd niet meer bedreigd voor de zege. Op de meet had de Belg vier seconden voorsprong Jehan Daruvala. Will Palmer (R-ace GP), de jongere broer van F1-rijder Jolyon Palmer, pakte de laatste podiumplaats. Lando Norris en Dorian Boccolacci maakten de top vijf vol, waarbij de laatste voldoende punten scoorde om de leiding te nemen in het kampioenschap. Max Defourny: “We slaagden er in om van bij de eerste ronde een gat te slaan op de rest van het veld zodat niemand kon profiteren van mijn slipstream. Ik kon mijn voorsprong heel de race behouden en zo de race te winnen. Gisteren was een pechdag, maar de algemene balans van het weekend is positief. Nu moeten de in de eerste race verloren punten terug ophalen.”

Foto's: Racing International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons