van der Horst

Frankrijk: Podium in zicht voor Guillaume De Ridder

Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
De RX2 is komend weekend in Frankrijk aan zijn voorlaatste manche toe en daarin zal onze landgenoot Guillaume De Ridder zijn derde positie in de tussenstand van het kampioenschap verdedigen. De Ridder is toe aan zijn maidenjaar in deze zware competitie en na twee tweede plaatsen in Zweden en Canada is hij opgeschoven richting podium achter de quasi ongenaakbare Fransman Cyril Raymond en de Brit Dan Rooke.
  • Powercars
Cyriel Raymond - RX2
Cyriel Raymond - RX2
De RX2, vroeger RX Lites, is een competitie met identieke wagens inzake buizenframe, motor van 300 pk, ophanging, versnellingsbak, enz. en een keekvijver voor jong talent waarin ondermeer Kevin Hansen uitkwam voor hij de overstap maakte richting de Supercars. Vorig jaar werd de Fransman Cyril Raymond kampioen en ook dit jaar is hij de te kloppen man. Ook in de Amerikaanse variant van het Rallycross RX2 dicteert hij momenteel de wetten.

Guillaume De Ridder
Guillaume De Ridder
Met vier zeges en drie maximale scores is Raymond dan ook de grote favoriet tijdens zijn thuisrace in Loheac. Ondanks de suprematie van de Fransman weet de Brit Dan Rook via een zege en drie podia toch nog enigszins aan te klampen. Hij heeft een achterstand van 14 punten wat binnen de RX2 vrij veel is. Maar een foutje of pech van Raymond kan de strijd voor de titel opnieuw open gooien. Maar ondanks het feit dat de heren nog richting Zuid-Afrika moeten voor de slotrace, kan de titel dit weekend al worden beslecht indien Raymond 16 punten meer scoort dan de Brit. Dit lijkt onwaarschijnlijk met 15 wagens, maar niet ondenkbaar.

Onze landgenoot Guillaume De Ridder is ook aan een schitterend seizoen bezig. De Waalse rallyrijder kwam moeilijk op gang, maar tijdens de races in Zweden en Canada verbaasde hij vriend en vijand en pakte de derde plaats in de tussenstand. Op repectabele afstand van de top 2, maar met een bonus van zes punten op de Amerikaan Tanner Whitten die in Zweden amper één puntje scoorde. Ook het Zweedse duo Nilsson en Olofsson kan nog aanspraak maken op een eindplaats binnen de top 3.

Foto's: Johnny Loix - Hans van Onsem / Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 31 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Frankrijk.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons