van der Horst

Freddy Loix stelt record scherper

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Voor een elfde keer heeft Freddy Loix de Rally van Ieper op zijn naam weten te schrijven. Dat is de zesde manche van het ERC en BRC. Na de opgaves van de Bryan Bouffier en Stéphane Lefebvre zaterdagmiddag lag de weg wijd open voor de recordwinnaar.
  • Belgian Truck GP
Na de opgaves van Bryan Bouffier en Stéphane Lefebvre (beide DS3 R5) kreeg Loix een vrijgeleide. In de eindfase controleerde hij meesterlijk de wedstrijd in zijn Skoda Fabia R5. Kris Princen werd tweede op een kleine minuut.

Vincent Verschueren-Hostens - Skoda Fabia R5 Godrive
Vincent Verschueren-Hostens - Skoda Fabia R5 Godrive
Vincent Verschueren verspeelde in extremis nog zijn podiumplaats. De Skodarijder voelde zich in het slot slapjes waardoor hij van drie naar vijf tuimelde, ten voordele van Hermen Kobus die in het slot enkele snelste tijden klokte in zijn Fabia, maar vooral ten voordele van Bernd Casier die met een besttijd op de slotproef mee het eindpodium op mocht.

In RC4 ging de zege naar de Opel van de Duitser Marijan Griebel. Zijn Britse teamgenoot drong lang aan maar moest vrede nemen met de twee stek.Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 26 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons