van der Horst

Le Castellet: Gabriele Tarquini dan toch met nieuwe Honda Civic aan de start

Gabriele Tarquini - Honda JAS Motorsport
Gabriele Tarquini - Honda JAS Motorsport
Toen het chassis van Gabriele Tarquini's Honda Civic vorig weekend tijdens de vrije oefenrit in Marrakech na de hevige impact met Gianni's Morbidelli's Chevrolet Cruze te zwaar werd geraakt om hersteld te kunnen worden, ging het Castrol Honda World Touring Car Team een zelden geziene en qua marketing knap op de social media geregisseerde strijd tegen de tijd aan om de Italiaan voor de race op Le Castellet een nieuwe wagen te bezorgen. Amper vijf dagen later meldt het team fier dat de onwaarschijnlijke klus geklaard is en Tarquini er in Zuid-Frankrijk opnieuw ... euh ... tegenaan kan!
  • STX Motorhomes
Dat de crash, waarbij  de onfortuinlijke rijder naar verluidt een impact van zo'n 23 G te verduren kreeg, reeds op zaterdag plaatsvond, was een geluk bij een ongeluk, vergeleken bij wat Tom Coronel (dit weekend TV-Commentator op Eurosport International) overkwam. Tarquini's wagen werd zowat onmiddellijk na zijn terugkeer in de paddock op één van de teamtrucks geladen, richting de haven van Tanger vanwaar het met de eerste ferry richting Spanje ging. Terwijl de camion naar Circuit Paul Ricard snelde, werd in de JAS Motorsport-ateliers nabij Milaan zondag en maandag de klok rond gewerkt  aan de opbouw van een nieuwe bodyshell, teneinde die op dinsdag, nagenoeg tegelijkertijd met de beschadigde wagen, in Le Castellet af te laden. Vanaf dat ogenblik restte er de inmiddels naar Zuid-Frankrijk overgevlogen JAS Motorsport-crew ter plekke precies 72 uur om de klus in het door AF Corse ter beschikking gestelde atelier te klaren.

Terwijl frenetiek aan de aankleding van het chassis werd verder gewerkt, werd op woensdag ook Tarquini's Honda-krachtbron in gereedheid gebracht om in het nieuwe chassis te worden overgebouwd. Donderdagavond kwam de finishlijn stilaan in zicht, hoewel er wel nog een paar hindernissen overwonnen dienden te worden. Na een nieuwe slapeloze nacht kon het hele team echter vermoeid, maar fier en met een brede glimlach het resultaat aanschouwen: Gabriele Tarquini gaat vrijdagnamiddag om 14.00u wel degelijk van start in de testsessie! Knap werk!

 Het hele verhaal kan u in detail bekijken op de Honda Racing WTCC Facebook pagina.

Foto: Castrol Honda World Racing WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 18 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons