GCS Racing with AR Performance wil debuteren in Belcar

Jurgen Van Hover - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Jurgen Van Hover - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Ondanks het spijtige vertrek van de BMW Racing Cups uit het Belcar Endurance Championship, lijkt het kampioenschap niettemin een mooi seizoen tegemoet te gaan, een Belcar Grand Cru om het in de woorden van Circuit Zolder-directeur Sven Pribylla uit te drukken. Waar in de vooruitblik van het Limburgse circuit gewag wordt gemaakt van Porschisten MExT Racing Team, Speedlover, EMG en Belgium Racing, komt daar naar alle waarschijnlijkheid nog minstens één team bij. GCS Racing with AR Performance werd namelijk recent boven de doopvont gehouden en mikt op een volledig seizoen Belcar, inclusief dus de 24 Hours of Zolder.
  • LTF
Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
"GCS Racing en AR Performance waren tot voor kort twee aparte entiteiten", licht team manager Dimitri Gorissen toe. "Gezien de economische context had een samenwerking echter enkel voordelen, waardoor de keuze voor een krachtenbundeling snel was gemaakt. Initieel was het plan om aan de 24 Hours of Zolder deel te nemen, maar na wat rekenwerk hebben we besloten de handschoen ook in de andere Belcar-races op te nemen. Onze strijdwapens bestaan uit een Porsche 991 en een BMW 3-serie E90, waarbij de Porsche afkomstig is uit de ateliers van Speedlover, maar wel voor elke race klaargestoomd zal worden door onze eigen mensen. Die hebben reeds enkele jaren ervaring met het materiaal uit Weissach, in het verleden onderhielden zij bijvoorbeeld enkele Porsches van het Skylimit Race Team."

Christopher Gerhard/Marc Poos - Porsche 991 Cup
Christopher Gerhard/Marc Poos - Porsche 991 Cup
"Voor mij vormen de 24 Hours of Zolder zowat een verplicht nummer. Ik mag de wedstrijd een echte klassieker noemen, want ik ben in de een of andere hoedanigheid reeds 25 edities betrokken geweest. Mijn roots liggen in Houthalen, dus op die manier heeft de etmaalrace in Limburg nog een tikkeltje meer cachet; rijden voor eigen publiek is toch altijd wat speciaal en daarnaast ben ik fier om te stellen dat ik Zolder in mijn hart draag. De 24 Hours of Zolder en bij uitbreiding het Belcar Endurance Championship is aan een mooie heropleving bezig en als wij als lokaal team ons steentje kunnen bijdragen aan het succes, zullen we dat niet nalaten. Om het ganse seizoen af te werken, zijn we in onderhandeling met enkele piloten en dat zowel voor de BMW als de Porsche 991, maar niets ligt al vast", besluit Gorissen.

Geïnteresseerde rijders kunnen contact opnemen met Dimitri Gorissen op het GSM-nummer 0495 344 092.

Foto's: Ronald Janssens & Martijn Wouters

 

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Trophy op donderdag 2 februari 2017.

  • Inforegio