van der Horst

Geen 36ste RallyWorld dit jaar

Nick en Willy Weyens bij de presentatie van Rallyworld 2020
Nick en Willy Weyens bij de presentatie van Rallyworld 2020
Er komt dit jaar geen 36ste editie van het jaarlijkse foto-overzicht RallyWorld. Dat bevestigde fotograaf en auteur Willy Weyens.
Voor heel wat rallyfanaten was het einde van het jaar altijd een moment om uit te kijken naar de nieuwste editie van RallyWorld, het fantastische jaaroverzicht van Willy Weyens in tekst en vooral in beeld. RallyWorld zal dus op menig verlanglijstje, als pakje voor onder de kerstboom, moeten geschrapt worden.

De redenen zijn duidelijk. "Met twee rally's in het BRC en enkele halve rally's in het WRC kunnen we spijtig genoeg geen 270 bladzijden vullen", aldus Willy Weyens die de jongste jaren werd bijgestaan door zoon Nick Weyens en inmiddels stevig team van fotografen.

De fotograaf en auteur lanceerde de reeks in 1985, het jaar dat Timo Salonen naar de wereldtitel reed. Daarin een overzicht van het Belgische rallykampioenschap, het nationale kampioenschap, het wereldkampioenschap en uiteraard de Dakar Rally. Doorheen de jaren bleef het boek trouw aan die succesformule al werden de stukken ook vertaald in het Frans en het Engels en kwam er ook aandacht voor andere internationale rallykampioenschappen. 

Of de beelden van dit jaar worden meegenomen naar volgend jaar, moet nog blijken. Er wordt dus al stevig nagedacht over editie 2021, dat is wel duidelijk!

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 14 december 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons