van der Horst

Geen vergunning voor Duivelsberg

RCE finale Maasmechelen
RCE finale Maasmechelen
De VRT meldt dat het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen geen vergunning meer heeft voor de organisatie van rallycrosswedstrijden, nieuws dat aan Autosport.be bevestigd werd. "De procedure voor de vergunning is stopgezet omdat het milieueffectenrapport - een essentieel onderdeel van de vergunning - is afgekeurd door de bevoegde dienst", klinkt het bij de publieke omroep.
Waar het Glosso Circuit in Arendonk anderhalve maand geleden naar buiten kon treden met positief vergunningsnieuws, loopt het bij de concullega's in Limburg helemaal anders. De meest recente vergunning van het Duivelsbergcircuit liep in  december 2019 af en er was een vraag tot verlenging ingediend bij de overheid. "Maar die nieuwe vergunning komt er voorlopig dus niet. Het enige wat ze nu nog kunnen doen, is een volledig nieuwe procedure opstarten, met een nieuw aangepast milieueffectenrapport", aldus de VRT.

In het verdict van de bevoegde instanties (zie hier) valt te lezen dat het voorgestelde milieueffectenrapport aangepast moet worden. Het ingediende MER wordt dus afgekeurd ("project-MER is onvoldoende kwaliteitsvol uitgewerkt en het bevat niet alle relevante onderdelen" klinkt het) en daardoor kan er ook geen sprake zijn van een geldige vergunning. Er wordt tevens verwezen naar het gewestelijk RUP Enclaves Hoge Kempen waarin "voor het racecircuit een uitdoofscenario wordt voorzien met herinrichting naar natuur". Het Agentschap voor Natuur en Bos gaf tevens een ongunstig advies, onder andere omwille van vragen omtrent rond geluid en behouden van biodiversiteit. Waar er begin dit jaar nog optimisme was, liggen de kaarten ondertussen dus volledig anders.

Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rallycross Nationaal op maandag 11 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons