van der Horst

Geko Ypres Rally: Freddy Loix met Skoda op zoek naar achtste zege

GEKO Ypres Rally
GEKO Ypres Rally
Freddy Loix, één van de meest beroemde Belgische rallyrijders, zal tijdens de Geko Ypres Rally, de Belgische manche van het FIA Europees rallykampioenschap (ERC), de kleuren van ŠKODA Motorsport verdedigen. De 42-jarige rijder won in Ieper al twee keer eerder met de Tsjechische constructeur. Het hoogtepunt van de Belgische kalender wordt afgewerkt van 27 tot 29 juni. Na vijf van de twaalf manches staat ŠKODA op de eerste plaats in de ERC-tussenstand, dankzij de prestaties van het Tsjechische duo Jan Kopecký en Pavel Dresler.
  • De Swert Opticiens
“Ik ben heel blij dat ik voor de Geko Ypres Rally opnieuw achter het stuur van een ŠKODA Fabia 2000 kan kruipen. Ik hou heel wat goede herinneringen over aan deze heel competitieve bolide”, stelt Loix.

In 2010 en 2011 reed Freddy met zijn ŠKODA naar de overwinning. In het totaal won Loix al zeven keer in Ieper. Zijn deelname, en die van corijder Frederic Miclotte, werd mede mogelijk gemaakt door de steun van ŠKODA Belgium. Een tandem die garant staat voor succes. Met de hulp van Loix wist ŠKODA zich in 2010 en 2011 ook van de constructeurstitel in het ERC te verzekeren.

“Ik zou graag alle partners die deze deelname mogelijk maken willen bedanken, in het bijzonder het merk ŠKODA, maar ook alle mensen in de Motorsport-afdeling en in België”, stelt Freddy. “Wie even stilstaat bij de 110-jarige geschiedenis van ŠKODA en het belang van Ieper, die beseft hoe bijzonder deze wedstrijd is voor ons. Het zal een harde strijd om de podiumplaatsen worden.”

De Belgische rijder is optimistisch en weet dat hij met de Fabia S2000 al van bij de eerste meters competitief zal kunnen meedraaien en zo de basis voor een goed resultaat zal kunnen leggen.

Jan Kopecký en Pavel Dresler maakten al indruk door te bewijzen hoezeer de ŠKODA op de verschillende types rallywegen snel kan zijn. Tijdens de vier ERC-manches die dit jaar op het programma stonden wisten ze te winnen in Oostenrijk, de Canarische Eilanden en de Azoren, terwijl ze in Corsica als tweede finishten. Met 146 punten achter hun naam staat het Tsjechische duo dan ook op de eerste plaats in de tussenstand.

Tijdens de Geko Ypres Rally zal Freddy Loix 297,73 kilometer tegen de klok moeten afwerken, verdeeld over twintig chronoritten. Hij wordt niet de enige Belg aan het stuur van een Fabia S2000: ook Pieter Tsjoen en Bernd Casier komen aan de start met een krachtige ŠKODA. Tsjoen, vorig jaar met een Fabia S2000 derde in Ieper en in 2001 winnaar, wisselt het stuur af met teammaat Bernd Casier, die in het verleden regelmatig tussen de vierde en zesde plaats finishte in de Westhoek.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op maandag 24 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GEKO Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons