van der Horst

Geko Ypres Rally: Loix blijft op koers – Breen in de aanval

Graig Breen - Peugeot S2000
Graig Breen - Peugeot S2000
Het parcours blijft net als gisteren spekglad en verraderlijk en de rally is vandaag wel iets interessanter dan gisteren met een tegenaanval van de Ierse Peugeotrijder Graig Breen en het mooie duel tussen onze landgenoten Lefevere en Vanneste.
Vanneste - Peugeot 207 S2000
Vanneste - Peugeot 207 S2000
Vandaag stonden nog tweemaal Vleteren-Krombeke, Watou, Westouter, Kemmelberg, Heuvelland en Hollebeke op het programma, aangevuld tijdens de eerste grote lus met Lille-Eurométropole, de showetappe van Wasquehal.

Groot slachtoffer door een defecte overbrenging was de Ier Graig Breen die als enige wat druk kon zetten op Loix.Het was diezelfde Breen die vandaag de aanval opende en vijf snelste chrono’s op rij neerzette tegenover twee voor Bouffier en één voor Loix die de rally controleert.

Bouffier / Vanneste - Peugeot 207 S2000
Bouffier / Vanneste - Peugeot 207 S2000
Breen die van de tweede plaats was teruggevallen naar de vierde kon het gat op Paddon dicht rijden en de derde plaats overnemen. Ook kon de Ier de achterstand van 51 seconden op Bouffier  terugbrengen tot 30 seconden. Loix zit nog steeds stevig in het zadel met een marge van anderhalve minuut op de Fransman Bouffier en twee minuten op Breen. Paddon had reeds een halve minuut achterstand opgelopen tegenover Breen, maar verdween op Hollebeke uit de wedstrijd.

Paddon - Symtec Ford Fiësta S2000
Paddon - Symtec Ford Fiësta S2000
Met de opgave van de Nieuw Zeelander en het feit dat Kobus en Aigner kostbare tijd verloren, komt de vierde plaats nu in handen van Lefevere die met zijn Mitsubishi reeds een ganse dag slag levert met de Peugeot 207 S2000 van Vanneste.

Foto's: RIP/Degryse - Wilfried GeertsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 29 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GEKO Ypres Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons