van der Horst

GEKO Ypres Rally: Loix leider en op weg naar achtste zege in de Westhoek

Freddy Loix
Freddy Loix
Na een loepzuivere hattrick tijdens de eerste lus, was Loix ook het snelst onderweg tijdens de eerste KP van de tweede lus. Maar door de weersomstandigheden en het feit dat het ganse peloton reeds over Dikkebus was gereden was de Skodarijder maar liefst 21 seconden minder snel onderweg dan de eerste passage.
Breen was in zijn Peugeot 207 S2000 opnieuw en voor de vierde maal op rij de Poulidor achter Loix en moest deze keer 5,6 seconden toegeven. Bouffier (13,8sec.), Solowow (19,7 sec ) en Paddon (21,2 sec) maakten de top 5 compleet. Lefevere en Vanneste werden respectievelijk 8ste en 9de. Vanneste, uitstekend gestart in Ieper met de Peugeot 207 S2000 met een zesde plaats na de eerste lus van drie KP’s, verloor hierdoor twee plaatsen ten voordele van Kobus en Aigner.

De tweede maal dat de piloten over de proef van Wijtschate scheurden, was de snelste chrono opnieuw voor Loix die een vijf op vijf realiseerde. Ditmaal was het de Fransman Bouffier die de tweede chrono liet optekenen op maar liefst 26 seconden van Loix. Breen verloor maar liefst 1min40 door een defecte cardan vooraan en moest verder op achterwielaandrijving. Hij verloor zijn tweede plaats aan Bouffier.

Op de laatste proef van Mesen ging naar de Nieuw Zeelander Paddon met een fractie voor op Bouffier en Loix, terwijl Breen opnieuw 20 seconden moest inleveren.

Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
Loix / Miclotte - Skoda Fabia S2000
Loix sluit zodoende de eerste dag af met een voorsprong van meer dan anderhalve minuut op de Fransman Boufier, meer dan twee minuten op Paddon en 2min22sec op de Ier Breen die vandaag zijn grootste opponent was tot hij door pech werd geveld. Vanneste mag gaan slapen op een voortreffelijke zesde plaats in zijn Peugeot 207 S2000, maar voelt de hete adem van de Nederlander Kobus en de Mitsubishi van Lefevere in zijn nek. Melissa Debackere volgt in 9de positie voor een achteruitgeslagen Ford Fiësta van Solowow.

In de sterk bezette categorie R2 voert Xavier Baugnet de stand aan met zijn Peugeot 208 R2, op 15" gevolgd door een indrukwekkend rijdende Timo Van der Marel, de leider in het Junior Klassement en in de Fiesta Trophy. Bij de Juniors volgt Vic Heuninck op de tweede plaats, voor Polle Geusens en Thibault Radoux. Ghislain de Mevius verloor op de eerste proef kostbare tijd door een lekke band.

Foto's: RIP/Degryse - Willy WeyensDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 29 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GEKO Ypres Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons